lördag 8 augusti 2020

Recension: Falska toner och söta vinbär av Ewa Klingberg

Titel: Falska toner och söta vinbär
Serie: Huskvarnasviten
Författare: Ewa Klingberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 344
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar * (se "Om")

"Sommaren är i sin linda då Therese anländer till gården Brunstorp i Småland. Efter månader med skrivkramp har hon tagit tjänstledigt för att äntligen slutföra manuset om svensk historia. Förhoppningen är att den småländska sommaridyllen ska ge henne både ro och skrivlust. Men traktens sköna omgivningar och gårdens mystiske biodlare distraherar...
På samma plats bodde Agnes nästan hundrafemtio år tidigare. I hopp om att förbättra faderns vintillverkning söker hon sig till närbelägna Gustavshill, känt för sina goda viner och rika vinbärsskördar. Jakten på det perfekta receptet blir början på ett helt nytt liv."

---------------------
Jag, som tidigare faktiskt inte varit så intresserad av feelgood-genrén, har nördat in mig totalt i Ewa Klingbergs serier och längtar hela tiden efter nästa bok i någon av serierna.
Falska toner och söta vinbär är femte fristående  delen i Huskvarnasviten och jag blev själaglad när den dök upp i brevlådan.

Även den här boken innehåller en berättelse i nutid och en i dåtid som på slutet knyts snyggt ihop och även om man anat vilken den gemensamma nämnaren är så gör det inget, det intressanta är ju att följa vägen till upplösningen.
De här böckerna är ju fristående men det som håller ihop dem är ju att en del samma personer dyker upp i böckerna och det är faktiskt rätt så trevligt att få inblick i hur vänskapsbanden mellan de olika personerna uppstår och formas.
Självklart finns också kärlek med i ekvationen men det är faktiskt i precis lagom mängd och inte alltför sockersött som det ibland kan bli i en del böcker i den här genrén.

Jag är väldigt förtjust i de här böckerna, de är perfekta när man vill ha något trevligt och positivt att läsa för att glömma den ibland lite gråa vardagen.

Tack Historiska media för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Ewa Klingbergs blogg Holavedsbrudar

Mina recensioner av andra böcker av Ewa Klingberg

Begravningsbyrån Tranan
Där rosor faktiskt dör
Blott en begravning
Nu stormar det i dalens famn

Huskvarnaserien
Manglade dukar och vikta servetter
Lånat silver och krossat glas
Vaxade juveler och brända hjärtan
I denna ljuva villervalla

Falska toner och söta vinbär finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar