onsdag 17 juli 2019

Recension: Blott en begravning av Ewa Klingberg

Titel: Blott en begravning
Serie: Begravningsbyrån Tranan del 2
Författare: Ewa Klingberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 234
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

"Medan hästlöven faller till marken ägnar sig Sandra åt att få bukt med sin mosters begravningsbyrå. I hopp om att hitta en köpare till Tranan fixar hon både siffror och inredning. Därefter ska hon äntligen få tid att krypa upp i soffan med en kopp te och njuta av lugnet. Men en avliden skådespelare tvingar henne istället att arbeta hårdare än någonsin, särskilt nu när byråns skickligaste begravningsentreprenör har lämnat henne.
Samtidigt hårdnar konkurrensen från den nyöppnade begravningsbyrån och trots Tranans goda inkomster räcker pengarna inte till. Vart tar de egentligen vägen? Vad är det moster Majken döljer? Och när ska Sandra lyckas sälja Tranan?"

-----------------

Jag förälskade mig i del ett, Där rosor faktiskt dör (länk till recensionen finns längre ner på sidan), redan efter ett par sidor, och visste att jag var tvungen att följa den här serien. Nu var det alltså dags att läsa del två om den här charmiga begravningsbyrån.

Livet i Tranås fortsätter och jag börjar faktiskt gilla den lilla orten, småstäder har en alldeles egen charm. I den här boken lär man känna de lite udda karaktärerna på Tranan bättre och de är ju så genomsympatiska allihopa att det går inte att säga vem man gillar mest, de har alla något speciellt som gör att man gillar dem. Sandras problem med byrån fortsätter men det märks att hon lite smått faktiskt börjar trivas med sitt jobb på Tranan och kanske inte riktigt längtar bort lika mycket. En av delorsakerna att hon börjar finna sig tillrätta är nog också romantiken som infunnit sig i hennes liv.

Ewa Kingberg berättar om livet på begravningsbyrån Tranan med sådan värme och humor att jag faktiskt emellanåt sitter och gapskrattar för att jag verkligen kan se en del situationer utspelas framför ögonen. Det här är feelgood när det är som bäst och det är när man läser de här böckerna som man förstgår varför genren kallas för feelgood, för man mår verkligen bra när man läst ut boken. Och man längtar efter mer!

Tack Historiska media för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Ewa Klingbergs blogg Holavedsbrudar

Min recension av första delen i serien

Där rosor faktiskt dör

Huskvarnaserien
Manglade dukar och vikta servetter
Lånat silver och krossat glas
Vaxade juveler och brända hjärtan

Blott en begravning finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden1 kommentar:

  1. jag har också precis läst denna, intressant livsviktigt tema;
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/07/blott-en-begravning-av-ewa-klingberg.html

    SvaraRadera