fredag 12 juni 2015

EN BOKBLOGGARES HEMLIGA LIV
Den här enkäten hittade jag på Vargnatts blogg  i våras och tyckte den var lite rolig så tjuvade jag den rakt av för att göra den vid tillfälle. Och idag är jag uppe rent ut sagt "svintidigt" (eller rättare sagt har jag ännu inte lagt mig - insomnia)

1. Hur länge har du bloggat?

Sedan april 2012. Första året blev det inte jättemånga inlägg precis utan jag kände mig för bara. Men sen när jag bestämde mig för att fortsätta och samtidigt blev av med en del annat som upptog min tid så tog det fart.

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?

Vem vet, jag kommer nog att blogga så länge jag tycker det är roligt. Och i samma sekund det inte längre känns kul så slutar jag.

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?

Att äntligen ha koll på saker och ting när det gäller det jag läser. Att träna på att återigen uttrycka mig i skrift.

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?

När man vet att man måste skriva en viss recension och så är det totalt blankt i huvudet! Att antalet olästa böcker ökar stadigt fast man läser hela tiden.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?

Jag har tagit den lätta vägen och använder boktiteln som rubrik när det gäller recensioner, resten blir oftast nånting väldigt enkelt och med så få ord som möjligt.

6. Finns det någon bokbloggare som du beundrar?

Det är inte en enda utan väldigt många. Tycker de flesta skriver så otroligt proffsiga recensioner att jag nästan får mindervärdeskomplex


7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?


Har aldrig funderat på det här med gästbloggare på min blogg, så den här frågan kan jag inte ge svar på.


8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.

Inga rutiner överhuvudtaget - när jag har tid så sätter jag mig bara och skriver...

9. Har du svårt för att skriva recensioner?


Beror på vad det är för recension. Böcker som jag tycker mycket om är lätta att skriva recension på. B öcker som jag inte tycker om är svårare eftersom jag då måste fundera mer på hur jag uttrycker mig.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?

Härligt! Efter att ha rört mig bland djurfolk på nätet så tog det ett bra tag att vänja sig vid att inte bli påhoppad och halshuggen för att man inte tycker som alla andra, dvs har en egen åsikt. Och jag tycker det är underbart att bokbloggare är så toleranta och vänliga...

6 kommentarer:

 1. Fint innlegg! Har lest innlegget til Vargnatt også. Kanskje jeg skal prøve å svare på disse spørsmåla sjøl, en dag.Bra å tenke over hvorfor en blogger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut att du också ska göra den här.

   Radera
 2. Jag är också lite (inte förvånad kanske, men) lite överrumplad över den trevliga tonen bland bokbloggarna. Det känns väldigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja, det känns bra men överaskande...

   Radera
 3. Haha jag känner igen det där efter att också ha varit bland djurfolk på nätet tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *flin* Bara den som någon gång varit bland djurfolk kan förstå vilken hård värld det är - man skulle ju kunna tro att djurfolk skulle vara toleranta och empatiska, men icke! Där är det djungelns lag som råder!

   Radera