torsdag 25 juni 2015

Var det inte värre än så här?

Titel: Var det inte värre än så här?
Författare: Eva Ludvigsen
Format: Danskt band
Antal sidor: 390
Förlag: Idus förlag

"Nittonåriga Cassandra har packat hästsläpet med säng, böcker och en längtan efter nya vänner. Siktet är inställt på Uppsala universitets läkarprogram och på att rädda världen. Redan första dagen träffar hon det omaka paret Mitra och Lukas, hennes blivande vapendragare i jakten på bostad, tentor och det berömda Flogstavrålet.

Fredrik har varit Uppsala trogen i hela sitt liv. Nästan. Han drömmer om att bli musikproducent men studerar juridik. Han faller för Cassandras skratt och uppnäsa medan hon endast kan tänka på doktoranden Adamo och de heta träffarna i undervisningslokaler. Tillsammans samtalar Fredrik och Cassandra om lösgodis, höstbaler och antal utdelade vuxenpoäng."

-------------------------------------------

När jag såg att den här berättelsen tilldrar sig i Uppsala så kunde jag ju inte motstå den. Jag är inte uppvuxen i Uppsala men jag är inflyttad Uppsalabo sedan 5 år tillbaka och det är alltid kul när det man läser har koppling till orten man bor på.

Det jag direkt kommer att tänka på när jag börjar läsa är att huvudpersonerna är så mycket yngre än vad jag är och jag undrade om jag skulle  kunna relatera till deras liv och känslor. Men ju längre in i boken jag kommer, desto klarare stod det att det inte var några problem alls med det. Ludvigsen har lyckats berätta om Cassandra, Fredrik, Mitra och Lukas på ett sätt som gör att jag i princip gör en tidsresa drygt 30 år bakåt till tiden då även jag var 20+ och jag känner igen så fruktansvärt mycket av Cassandras känslor och funderingar... och hur hon reagerar på saker och ting känns väldigt bekant.

Själva berättelsen om Fredrik och Cassandra är så fin att jag bara smälter! Det är precis så där romantiskt som det kunde vara i 20-årsåldern.

Jag tyckte mycket om Ludvigsens Här och nu, men jag tror faktiskt att jag tycker ännu mer om Var det inte värre än så här?

Tack Eva Ludvigsen för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Eva Ludvigsens blogg


Var det inte värre än så här? finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Idus förlag


1 kommentar:

  1. Den här lät ju klart intressant för en Uppsalafödd som jag :-)

    SvaraRadera