tisdag 16 juni 2015

En tisdagsutmaning som skrämmer

Temat hos Kulturkollo den här veckan är skräck och Tisdagsutmaningen går alltså i skräckens tecken. Kulturkollo uppmanar

Vilket är ditt allra bästa blodisande tips i sommarnatten? En film? En bok? En spökhistoria berättad av någon särskilt skrämmande berättare?

--------------

Jag är inte mycket för skräck i någon form överhuvudtaget, vilket har nog mest att göra med min vilt skenande fantasi. Även om jag inte är lättskrämd i vanliga fall så räcker det med lite obehaglig stämning i en bok för att jag ska bli nojig. Emellanåt dyker det ändå upp någon bok jag läser trots att den framkallar rysningar och kontroll av vad som finns bakom ryggen på mig - det gäller då bara att bara läsa i dagsljus och se till att mannen i mitt liv är hemma.
Så det får bli ett par boktips från mig. Kanske inte direkt skräck men böcker med en obehaglig stämning. Boktiteln är länkad till recensionen där det finns mer info om boken.

Istvillingar av S.K. TremayneAtt de i tid må väckas av Frida Arwen Rosesund

Och nu när jag tog fram de hör så känns det verkligen som att skräck inte är något för mig. Speciellt som jag har två katter hemma som på katters vis plötsligt kan stanna upp som om de hört eller sett något och stint stirra åt något håll och i värsta fall burra upp pälsen.

9 kommentarer:

 1. Tack för boktipsen! Verkar vara två mycket bra böcker. De kommer genast upp på min excellista :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tyckte de var intressanta för dig!

   Radera
 2. Istvillingar verkar lite otäck, men ändå lockande.

  SvaraRadera
 3. Istvillingar är verkligen bra! Jag älskar skräck i filmer och böcker :)

  SvaraRadera
 4. Har lest Istvillingene, ikke den andre. Både liker og ikke liker å lese skrekkromaner! Det samme med film. Må innrømme at jeg blir litt mørkredd, så jeg burde vel unngå de verste!

  SvaraRadera
 5. Att de i tid må väckas är en riktig favorit, inte skräck men väldigt spöklik stämning. Istvillingarna är jag väldigt nyfiken på.

  SvaraRadera
 6. Dem kände jag inte till. Tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Istvillingar är jag så otroligt nyfiken på, måste nog försöka få tag i den :)

  SvaraRadera
 8. Tack för intressanta tips! Istvillingar verkar spännande. :)

  SvaraRadera