söndag 14 juni 2015

En smakebit på søndag - Här och nu

Det har varit fint väder nästan hela lördagen så vi har tillbringat mycket tid utomhus och bara njutit av det vackra vädret. Kvällen tillbringade vi givetvis med att titta på prinsbröllopet - det kunde man ju bara inte låta bli. Och innan jag går och lägger mig tänkte jag delta i En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser men det får absolut inte vara några spoilersMin smakbit kommer från sidan 65 i Här och nu (boktiteln är länkad till förlagets sida om boken) av Eva Ludvigsen

"Efteråt skulle Ingrid tänka på mötet som en massiv seriekrock på motorvägen. Det var bara ljudet av skrapande metall som saknades. Istället fylldes luften av vedträn, Ingrids skrik och något som bäst kunde förklaras som ett dovt gutturalt läte. Lite som en uppretad björn i ide. Balansen verkade ha flugit åt samma håll som veden och Ingrid vevade häftigt för att återfå den. Ett par starka armar tog fatt runt midjan. När hon höjde blicken för att tacka såg hon in i ett par koboltblå, intensiva ögon. Synen tystnade skriket. Den enda tanke som virvlade runt var ett förvirrat var det här du var hela tiden? Det plingade till, likt ljudet från en receptionsklocka. Hon blinkade ett par gånger som om hon vaknade ur en Törnrosadröm."

27 kommentarer:

 1. okänd författare och titel. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Jag var också uppe igår kväll och tittade på prinsbröllopet, tyckte att det var väldigt fint och ganska ovanligt :) Här och nu är jag lite intresserad av att läsa.

  SvaraRadera
 3. Det låter lite som en romantisk bok, vilket inte är något för mig. Samtidigt låter det som en feelgood-bok, som jag ju gillar. Hmmm. Ska bli spännande att läsa vad du tycker om den sedan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker väl att den är mer åt feelgood-hållet.

   Radera
 4. Tack för smakbiten! Jag tittade också på prinsbröllopet, riktigt fint var det :)

  SvaraRadera
 5. Har sett den här boken lite överallt på sista tiden. Tack för smakbiten och hoppas du får en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också får en fin söndag!

   Radera
 6. Kjenner ikke til boken, men fin smakebit. Tittet litt på prinsen og prinsessen. Ikke så interessert, men det er jo en begivenhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var det männen i huset som faktiskt började titta så jag halkade in på det sen också

   Radera
 7. Känner varken till bok eller författare men omslaget ser mysigt ut. Tack för smakbiten. Ha en fortsatt trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också får en bra söndag!

   Radera
 8. Tack för smakbiten, den boken blev jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 9. Jeg måtte få meg med prinsebryllupet jeg også, ihvertfall selve vielsen. Takk for fin smakebit :)

  SvaraRadera
 10. Jeg måtte titte innom prinsebryllupet så jeg fikk sett kjolen. Det er jo det viktigste :-) Men da fikk jeg også med meg litt av seremonien og banketten. Tenk å ha vært med et slikt sted! :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 11. En för mig okänd bok. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 12. Vi såg också prinsbröllopet!
  Boken känns inte som något för mig, men tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. En ny bok/författare för mig, blir lite nyfiken på den. :)

  SvaraRadera
 14. Har hört någon skriva väldigt positivt om denna bok för ett tag sedan. Är lite nyfiken på den.

  SvaraRadera