måndag 15 juni 2015

Tematrio - Stockholm

Helgerna går alldeles för fort och det känns som att man inte hinner med nånting innan det är måndag igen. Idag har vi varit och köpt ny kyl och frys till hemmet och det känns skönt. Mannen min insisterade också på att köpa en ny TV så nu har han att göra resten av kvällen med att installera den nya och då kan jag med gott samvete hålla på med precis med mitt. Och då börjar jag med Lyrans Tematrio som idag har temat Stockholm och Lyran uppmanar

Berätta om tre romaner som utspelar sig i vår huvudstad.

-----------------

Det här var ett ganska lätt tema för mig, bland mina lästa vböcker verkar ganska många utspela sig Stockholm. Titeln på varje bok är länkad till recensionen så där finns mer info om boken.

Uppkomlingen av Tomas Blom
Stockholm på 1500-talet.
Palatsmordet av Jan Mårtenson
Anrikhandlare Johan Kristian Homan både bor och har sin butik i Gamla Stan i Stockholm och många av böckerna utspelar sig helt i Stockholm och en del av tjusningen med Homan-böckerna är att man får mycket om historia, arkitektur och kultur på köpet och självklart är det då mycket om Stockholm.Näktergalen av Carl Martin Grann
En del av boken utspelar sig i Roslagen, men Roslagen tillhör ju Stockholms län så... men det mesta utspelar sig i city i Stockholm.
10 kommentarer:

 1. Uppkomlingen låter trevlig.
  Jag har alltid tänkt att om det hade funnits en svensk Shakespeare, så hade han kunnat göra fantastiska saker både om Wasasönerna och om Birger Magnussons kamp mot sina bröder.

  SvaraRadera
 2. Uppkomlingen fastnade jag också för. de andra båda känner jag inte alls till

  SvaraRadera
 3. Ja just ja, Homan-deckarna! Vilken blandad trio!

  SvaraRadera
 4. Tror inte jag läst just den boken av Mårtenson, men ett par av dem har slunkit ner :)

  SvaraRadera
 5. Har inte läst någon av böckerna. Tack för tips!

  SvaraRadera
 6. Blev intresserad av att läsa samtliga tre! Bloms bok hade jag redan siktat in mig på att läsa. Att en liten del av handlingen i den sista utspelar sig i Roslagen lockade ju en rospigg som mig förstås... ;-)

  SvaraRadera
 7. Jag har inte läst ngn av böckerna, tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Inte läst någon av dessa böcker. Tack för tips :)

  SvaraRadera
 9. Idel olästa böcker för mig...

  SvaraRadera