lördag 20 juni 2015

Här och nu

Titel: Här och nu
Författare: Eva Ludvigsen
Format: Danskt band
Antal sidor: 424
Förlag: Idus förlag

"Var det här du var hela tiden? Som tur var uttalade Ingrid inte orden högt när hon krockade med cowboyen Nate på en hästgård i Montana så att vedträn ven genom luften. Som svar fick hon: "Vad tar du dig till, människa?"
På granngården bor Nate vars inre frusits till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Även om den karga ytan ryter vid närkontakt är han attraherad av den sprudlande svenskan med det porlande skrattet. Han har bara glömt hur man söker kontakt.
Det gemensamma intresset för fotbollen för ut paret i gnistrande närkamper men det är först när ett barn anländer till världen som deras vänskap förvandlas till en virvlande kärlekssaga. Tills det förflutna kommer ifatt, missförstånden läggs på hög och planet till Sverige lyfter och tystnaden lägger sig. Först när livet ställs på sin spets strider de för sin kärlek - mot alla odds."

------------------------------

De senaste två åren har jag nog läst mer feelgood än vad jag tidigare läst under hela mitt liv. Och jag börjar gilla genrén mer och mer. Här och nu hamnade hos mig när författaren sökte bloggare som ville läsa och recensera den senaste boken, Var det inte värre än så här?. Och eftersom jag inte läst Här och nu så tyckte hon att jag ju kunde få läsa den också vilket jag såklart bara var tacksam för!

Något av det bästa med feelgood är att böckerna är lättlästa och man kan oftast räkna ut ganska lätt vad som kommer att hända. Men Här och nu går lite utanför ramen där , det dyker upp en och annan intressant vändning som gör att jag inser att boken inte alls är lika förutsägbar som många feelgoodromaner är och det är bara positivt.

Jag gillar både Ingrid och Nate och deras kärlekshistoria är väldigt fin. Faktiskt så fin att jag vid ett tillfälle fick en klump i halsen och tårarna rann nerför kinderna, och det kan jag säga inte händer speciellt ofta när jag läser böcker!

Här och nu är verkligen en hjärtevärmande berättelse som fick mig att både skratta och gråta och jag är verkligen glad över att jag fick chansen att läsa den. Snart är det dags att sätta igång med Ludvigsens nästa bok som jag både hoppas och tror att jag kommer att tycka lika mycket om som Här och nu.

Tack Eva Ludvigsen för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Eva Ludvigsens blogg

Här och nu finns att köpa hos t ex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar