fredag 3 juli 2015

Långt ifrån död

Titel: Långt ifrån död
Författare: Peter James
Format: Pocket
Antal sidor: 463
Förlag: Ponto Pocket


"Natten då Brian Bishop misstänks ha mördat sin fru var han långt från mordplatsen - och dessutom sov han. Åtminstone hävdar han det själv när kommissarie Roy Grace konfronterar honom med det faktum att hans hustru Katie Bishop, den vackra societetskvinnan från Brighton, är död.
När sedan några vänner till Roy Grace ringer från sin semesterort och meddelar att de just sett hans sedan länge försvunna fru, då är det en mystisk händelse för mycket i Graces liv."

------------------------------------------Långt ifrån död är tredje delen i Peter James serie om kommissarie Roy Grace. Och den har den segaste början jag läst på länge. Eller egentligen, jag tyckte att 3/4 av boken var seg och övervägde ett tag att lägga den åt sidan. Men hade jag läst så långt som jag hade så var det lika bra att läsa hela och när jag väl kom till sista fjärdedelen så blev det lite mer fart. Jag har egentligen inget emot långsamt tempo men då måste det finnas något annat som håller intresset uppe, och här tyckte jag inte det fanns något.

Jag borde kanske ha läst delarna 1 och 2 i serien först innan den här (del 3) så hade jag eventuellt inte blivit så irriterad på Roy Grace. Jag förstår nämligen inte alls varför han jagar efter sin försvunna fru.Har hon försvunnit frivilligt så är hon väl ingenting att jaga efter. Och Roy Grace verkar annars också lite mer än lovaktigt träig.

Tyvärr var jag alltså inte speciellt förtjust i den här boken, men jag ska nog skaffa de två första delarna också och läsa dem så får jag se om jag ändrar uppfattning om Roy Grace och serien.

Mer info om författaren och hans böcker finns på Peter James hemsida


Långt ifrån död finns att köpa hos t ex3 kommentarer:

 1. Jag började med andra delen, Ett snyggt lik, i den här serien och gillade den inte alls. Roy Grace höll på att tråka ut mig. Så många tyckte att jag hade fel att jag faktiskt köpte första delen, men jag gillade inte den heller. Därför har jag naturligtvis tredje delen också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl en självklarhet att ha tredje delen också om man inte gillat första och andra delen *flin*. Men han är ju så dötråkig, Roy Grace!

   Radera
 2. Det här är en serie jag har tänkt läsa! Men har inte hunnit så långt ännu! :)

  SvaraRadera