lördag 25 juli 2015

#smultronställe - Sommarlov med Kulturkollo

Detta inlägg ingår i Kulturkollos utmaning #sommarlovmedkulturkollo.

Tidigare har jag haft många smultronställen - pappas sommarstuga på Håtö utanför Norrtälje, Prästryggens Camping i Frövi osv osv. Men numera är mitt smultronställe, hör och häpna, mitt hem, dvs där jag bor just nu.

Tidigare bodde vi i lägenhet i Upplands Väsby, mittemellan Stockholms City och Arlanda men för 5 år sedan flyttade vi till egen villa "ute på landet" utanför Uppsala. Här har vi hittat vårt eget lilla himmelrike där vi mår bra. Även om det kanske på bilderna  ser ut att vara ett gytter av hus så är det bara 5 hus på "vår" lilla väg och det finns ingen genomfartstrafik så det är tyst så man hör fåglarna (om nu inte grannen Jonny drar igång sin grävmaskin!), det finns inga gatlyktor så på kvällen blir det riktigt rejält mörkt.
Stiger man upp tidigt på morgonen så kan man se hararna leka ute på fältet och på dan kan man få syn på herr och fru Fasan som är ute på promenad med sina barn.

Fortfarande efter fem år är det här verkligen rena rama drömstället för oss och vi skulle nog inte kunna tänka oss att flytta härifrån. Och något smultronställe att åka till behöver vi inte - vi bor ju redan där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar