måndag 20 juli 2015

Tillbaka till Madison County

Titel: Tillbaka till Madison County
Författare: Robert James Waller
Format: Pocket
Antal sidor: 193
Förlag: Bra böcker
Hyllvärmare

"Tio år och tolv miljoner exemplar efter succéromanen Broarna i Madison County avslutar Robert James Waller sin gripande berättelse om den vackra kärlekshistorien mellan Robert Kincaid, en kringflackande fotograf, och Francesca Johnson, en konventionell lantbrukarhustru i Iowa.

I Tillbaka till Madison County möter vi Robert som nu lever med sina minnen av en ensam tillvaro på vägarna och av Francesca, den kvinna vars passion han väckte för en kort men omtumlande tid. Han ger sig åter ut på vägarna på vad som ska bli en upptäcktsresa full av överraskningar.

Francesca besöker fortfarande Roseman Bridge och reflekterar över sina sällsamma dagar och nätter med Robert. Hon vårdar minnet av den märklige mannen som förändrade hennes värld, och hon hyser en innerlig längtan att söka upp honom. På vägen till Madison County möter Robert en kvinna från sitt avlägsna förflutna och hans liv får en ny och överraskande dimension."

------------------------------------------

Jag visste redan efter ett par sidor att jag inte borde läsa boken, men kunde ändå inte låta bli att göra det.

Första boken, Broarna i Madison County tillhör en av de böcker som jag verkligen tog till mitt hjärta när jag läste den. Till viss del berodde nog det också på omständigheterna kring tiden då jag läste den och jag har väldigt många minnen förknippade med den boken. Jag tyckte då att berättelsen slutade så perfekt, jag tror inte jag skulle ha gillat den så mycket om Roberts och Francescas kärlekshistoria haft ett mera lyckligt slut, ett Hollywood-slut där de tillsammans åker mot solnedgången och lever "happily ever after".
Men när jag nu hittade den här uppföljaren på loppis så kunde jag inte motstå frestelsen utan köpte den. Och nu vet jag att det var ett riktigt dåligt beslut. Och jag så besviken på mig själv eftersom jag nu har en helt annan bild i huvudet av Robert och Francesca än vad jag hade efter "Broarna..." och det gillar jag inte.

Så om du gillade Broarna i Madison County, läs INTE uppföljaren Tillbaka till Madison County! Jag kommer att bli tvungen att läsa om "Broarna..." nu i ett försök att radera den här boken ur minnet och försöka få tillbaka samma känslor för Robert och Francesca som jag hade tidigare.

Tillbaka till Madison County finns att köpa hos t ex
2 kommentarer:

  1. Jeg kunne ikke tenke meg å lese en oppfølger av denne boka! Den måtte bare ende slik, vakkert og rørende. Så nei takk, ikke noe for meg.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte ens läst Broarna... utan bara sett filmen. Och jag låter det nog vara där :)

    SvaraRadera