söndag 21 februari 2021

En smakebit på søndag - Olyckan

Jag hade ju planer för vad jag skulle göra den här helgen och det innefattade till stor del läsning och recensioner. Det gick såklart i stöpet redan på lördagen pga mina sömnstörningar. Jag sov nästan ingenting natten mellan fredag och lördag (sov lite ytligt i ca 2 tim) och gav upp redan vid 05.00 och gick upp. Självklart tog det inte många timmar innan jag äntligen blev trött så  vid 10.00 tänkte jag ta en liten paus i soffan - det blev lite mer än en liten paus, jag sov som en stock i 3,5 tim. Vi stökade undan en del som skulle ha gjorts på dan, åt idag tidigt och så la jag mig för en liten paus till i soffan - somnade och sov i 2,5 timmar. Så det senaste dygnet har jag sovit i ca 8 timmar men inte sammanhängande utan i snuttar. Alltså måste jag försöka hålla mig uppe och vaken rätt så länge på lördagkvällen så att jag sen kan sova en lite längre sammanhängande tid under natten mot söndag. Förhoppningsvis kan jag sen rätta till det hela lite till på söndagen så att jag återigen kommer i fas med sovandet. Söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten.

----------

Min smakbit kommer från sidan 37 i Olyckan av C.L. Taylor (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Jag är klar med jackan och har just stoppat bägge händerna i fickorna på en luvtröja när ett högt KRASCH hörs från köket.

Jag står blickstilla.

Min hjärna blir helt blank - stängs av - som om en strömbrytare har slagits av i mitt huvud och jag är lika stel som rockhängaren jag står bredvid, jag andas ytligt, lyssnar, väntar. Jag vet att jag borde röra mig. Jag borde sparka innehållet från hans oljerock till ett hörn av rummet och gömma bevisen för att jag är en förfärlig, misstänksam hustru, men jag kan inte.

Mitt hjärta slår våldsamt, ljudet tycks fylla rummet och med ens slungas jag tjugo år tillbaka i tiden. Jag är tjugotre, bor i norra London och jag hukar i garderoben, en ryggsäck proppad med kläder i min vänstra hand, en nyckelknippa som jag stulit från någon annans kläder i min högra. Om jag inte andas kan han inte höra mig. Om jag inte andas kommer ha inte veta vad jag håller på att göra."11 kommentarer:

 1. Det är så jobbigt när sömnen inte fungerar... intressant omslag, ny författare för mig, tack för smakbiten, verkar spännande.

  SvaraRadera
 2. usch, ja, för dålig sömn. din författare och titel är okända för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst något av henne, men hon finns på min nyfiken-på lista.

  SvaraRadera
 4. Det var en spännande smakbit, gjorde mig nyfiken.
  Hoppas du får ordning på sömnen.

  SvaraRadera
 5. Det verkar vara en spännande bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Låter spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Spännande smakbit! Tråkigt att sömnsvårigheterna inte ger sig.

  SvaraRadera
 8. ny författare för mig, låter spännande. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. Hoppas det löser sig med sömnen. Jag gillar smakbiten, boken verkar bra!

  SvaraRadera
 10. Jobbigt när det blir sådär med sömnen. Hoppas det ordnar sig. Snyggt omslag på boken, blir lite nyfiken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Hoppas det ordnar sig med sömnen!

  SvaraRadera