torsdag 25 februari 2021

Hett i hyllan #289

 


Jag lyckades att till slut justera dygnsrytmen i söndags så pass mycket att jag äntligen sover min "normala" tid på ca 6-7 timmar i sträck och är inte alltför trött på dagarna. Det är torsdag idag och då är det dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------

Ett bokreafynd


Slutet på sommaren av Anders de la Motte 
Baksidestext: 
"En sensommarkväll 1983 försvinner en liten pojke från en gård på den skånska slätten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna som följer läggs till sist ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.
Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal, då en ung man plötsligt återger minnen av ett försvinnande. Berättelsen är skrämmande välbekant,och motvilligt tvingas Veronica riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne för att söka svaret på frågan so ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut?"


Den här boken köpte jag på bokrean 2018 och sen dess har den stått oläst i bokhyllan. Jag har läst [geim]- trilogin och gillade den så när jag såg den här på bokrean så ville jag såklart läsa den också.  Men precis som många av böckerna jag köpte då blev den ståendes oläst i bokhyllan och jag har t o m hunnit köpa fler delar i den här serien som nu väntar på att läsas. Kanske dags att sätta igång snart?


3 kommentarer:

  1. Den har jag också oläst och den var med i Hett i hyllan hos mig förra sommaren. Den är fortfarande oläst, som sagt, men jag har hört att den är bra.

    SvaraRadera
  2. Anders de la Motte har jag aldrig läst något av. Kanske borde jag prova om jag känner för en deckare?

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att du äntligen börjar bli lite piggare! Jag påbörjar ett mycket efterlängtat sportlov imorgon em och ser fram emot att vila då.

    SvaraRadera