fredag 15 april 2016

Bokbloggsjerka 15-18 april

Jag är lite sen med jerkan, men jag har suttit och skrattat mig halvt fördärvad åt djurlivet på tomten. En flock med kråkor har invaderat gräsmattan och spatserar omkring, skatorna sitter i träden på andra sidan den lilla vägen och väntar på att flocken ska lyfta så de kan inta sin vanliga plats. Och våra katter, som fått gå ut på altan som vanligt, sitter knäpptysta och håller ett öga på "maten". Och som om det inte vore nog med kråkorna och skatorna så har fasantuppen kommit på besök och väntar också på andra sidan vägen på att få komma upp på tomten och reta katterna (han är nämligen mycket väl medveten om att katterna inte kan komma åt honom så han brukar strosa omkring precis utanför altanen och visa upp sig, vilket gör att katterna håller på att krypa ur skinnet). Det här kan jag sitta och kolla på hur länge som helst men nu är det dags att ta itu med Annikas bokbloggsjerka. Idag vill hon veta

Hur ställer du dig till biografier, memoarer och liknande? Är det något du läser, har du någon favorit, finns det någon du skulle vilja veta mer om eller är det något som du absolut inte är intresserad av?

----------------

Jag läser nästan all slags litteratur och det innefattar också memoarer/biografier osv. Jag har faktiskt t o m haft en period då jag i princip slukade den typen av böcker. Några av de absolut bästa jag läst är White Line Fever av Lemmy Kilmister och Jag är Ozzy av Ozzy Osbourne/Chris Ayres. På ett sätt kan man ju se det som två rätt så tragiska figurer med för mycket pengar och för lite sunt förnuft som knarkat och supit sig igenom livet. Men samtidigt är båda böckerna skrivna med så mycket humor att jag faktiskt skrattade så tårarna sprutade när jag läste de här böckerna. Jag har också tyckt mycket om böcker om/av äldre tiders artister, t ex Lauren Bacall, Frank Sinatra osv.19 kommentarer:

 1. roligt att läsa intressanta biografier!

  SvaraRadera
 2. Djurliv kan man ju titta på hur länge som helst, speciellt när skator och katter är inblandade :)

  Biografier är ingen stor favorit för mig, men det händer :)

  SvaraRadera
 3. Haha det kan verkligen vara härligt att sitta och titta på djurens komiska beteenden :)

  SvaraRadera
 4. Spännande levnadsöden är intressanta. Att studera djur är också kul ;) Kan tro att katterna blir frustrerade när tuppen retas.

  SvaraRadera
 5. Ja djur kan verkligen vara roliga! Kan tänka mig att man kanske får en liten annan bild av en person efter att ha läst en biografi om den personen.

  SvaraRadera
 6. Spännande att studera djurlivet på så nära håll! Intressanta levnadsöden kan vara fascinerande att läsa om.

  SvaraRadera
 7. Djur är väl ändå helt underbara:)

  Ha en trevlig helg:)

  SvaraRadera
 8. Ja jag gillar biografier och har läst en hel del.

  SvaraRadera
 9. Kul att kunna studera djurlivet sådär närainpå!

  Jag läser inte biografier så ofta men när jag hittar något intressant så.

  SvaraRadera
 10. Ozzys har jag hört ska vara bra :)

  SvaraRadera
 11. Jag är Ozzy har även jag med idag. Otroligt trevlig och rolig läsning.

  SvaraRadera
 12. Är dålig på att läsa biografier över lag.

  SvaraRadera
 13. Biografier kan vara klart fängslande läsning.

  SvaraRadera
 14. Vilken action hemma :). Jag har inte läst något av dina tips tyvärr. Just dessa har inte riktigt lockat mig (än).

  SvaraRadera
 15. Djur är bra roliga, särskilt nu på våren när de börjar vakna till liv igen. Vi stötte på mycket harar under sista kvällspromenaden med hundarna igår och Lillebror blir så knäpp, skuttar fram på bakbenen som värsta påskharen. Det är imponerande hur länge han kan "gå" på två ben.

  Intressanta levnadsöden kan vara spännande att läsa om.

  SvaraRadera
 16. Vilken härlig utsikt. Jag har tittat på två kniphanar som haft slagsmål i dammen bakom huset.

  SvaraRadera
 17. Ha ha, du valde ett par böcker i min stil, har både Lemmy och Marlyn Manson olästa i bokhyllan :)

  SvaraRadera
 18. Har inte läst någon av biografierna du nämner.

  SvaraRadera
 19. Äldre artister tycker jag också är intressant att läsa om, särskilt när jag kan sångerna utantill men inte har en aning om i vilket sammanhang de skrevs och framfördes.

  SvaraRadera