söndag 17 april 2016

En smakebit på søndag - Fånge, spion, partisan

Jag hade lovat mig själv att den här helgen skulle jag försöka komma ikapp med läsandet och det har faktiskt gått riktigt bra. På lördagskvällen åt vi en rejäl middag med kycklingfile med ädelostsås och klyftpotatis och sen har vi legat i matkoma resten av kvällen och slötittat på Harry Potter och Fenixorden. Självklart börjar jag nu piggna till och då är det ju perfekt att delta i En smakebit på søndag, som anordnas av Flukten fra virkeligheten, innan jag går och lägger mig. Det hela går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!


Jag har äntligen kommit igång med en bok som jag längtat efter att läsa. Så min smakbit kommer från sid 19 i Fånge, spion, partisan av Matti Putkinen & Mikko Porvali (Titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken


"Vår granne Juhana Haimi hade två döttrar men inga söner. Han var en av de få i byn som verkligen skötte sina odlingar väl. Det krävde både hårt arbete och mycket tid och de små flickkorna var inte till någon större hjälp. Juhana hade slitit dag och natt tills han drabbades av svårt bråck. Mänskligt sett hade han inga andra alternativ  än att arrendera ut en del av sin mark eller anställa en dräng. Juhana valde att ta en dräng - och samtidigt begick han ytterligare ett brott: han arrenderade mer jord. Nu fanns det ju en frisk arbetare på gården och inte heller husbonden rullade tummarna. Juhana hamnade ofrånkomligen på listan över förmögna och något senare i ännu värre knipa, eftersom han var arbetsgivare."
18 kommentarer:

 1. En bok jag inte hört talas om. Det låter verkligen som att han gör sig skyldig till ett grovt brott.

  SvaraRadera
 2. Det låter som en spännande bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Interessant bok og tema. God helg!

  SvaraRadera
 4. Ser ut att vara intressant, tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 5. Tack för en intressant smakbit :) verkar vara en bra bok.

  SvaraRadera
 6. Läste förlagets info och den verkar ju riktigt spännande! Tack för tips o smakbit. Den här skriver jag upp direkt. :)

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten - den ska jag ta reda på mer om!

  SvaraRadera
 8. känner inte igen titeln, men den låter intressant. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Tackar för den smakbiten.
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 10. Aj aj, det bådar inte gott. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten, den boken var okänd för mig innan.

  SvaraRadera
 12. Det høres ut som dere har hatt en perfekt lørdagskveld :) Morsomt at du nevnte akkurat den Harry Potter boken, den hører jeg faktisk på lydbok om dagen.

  Tusen takk for smakebiten og riktig god søndagskveld til deg og dine.

  SvaraRadera
 13. Tack för intressant smakbit!

  SvaraRadera
 14. Låter intressant! Tack för smakebiten! :)

  SvaraRadera