onsdag 13 april 2016

Kärlek på öppet hav

Titel: Kärlek på öppet hav
Författare: Samantha Olofsdotter
Format: Inbunden
Antal sidor: 191
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"Året är 1849. Hertiginnan Henrietta av Krusenlund reser till Danmark för att besöka sin barndomsvän och ungdomskärlek, grevinnan Florine. De har inte setts på tio år men minnena av Florines hungriga läppar lever kvar inom Henrietta.

På båten till Danmark fångas Henriettas blick av en skeppspojke, Petter. Det hettar till när hon inser att under den illasittande och slitna skjortan bultar ett varmt kvinnohjärta. En stark åtrå väcks mellan de två kvinnorna och på havets böljor börjar en förbjuden kärlek spira. Samtidigt lever drömmen om Florine kvar. Henrietta slits mellan sina känslor - vem ska hon välja? Den som passar en kvinna av hennes börd? Eller ska hon följa sitt hjärta och slänga sig ut bland de stormiga vågor som rasar i hennes bröst?"

-------------------
Tyvärr läser jag romance ganska sällan numera, jag skulle faktiskt önska att det blev lite oftare. Så jag blev riktigt glad över att få möjlighet att läsa Kärlek på öppet hav som är skriven av Harlekins första svenska författare. Enligt uppgift på bokomslaget är Samantha Olofsdotter en pseudonym för en etablerad författare som skrivit många kända böcker.

Det första man lägger märke till är faktiskt bokens vackra omslag med blommor,guldtryck och en kvinna som är som en gammeldags målning. Omslaget känns verkligen rätt för den här boken och redan där anar man att boken innehåller en vacker berättelse med stormiga känslor och mycket kärlek.

Kärlek på öppet hav är en historisk kärleksroman med en lite annorlunda twist. Kärleken är trots allt samma oavsett om det är mellan man och kvinna eller mellan två personer av samma kön. Alla ingredienser som ska ingå i romance finns här, bara i en lite annorlunda tappning än vad man är van vid.

Jag tycker väldigt mycket om den här boken och ser fram emot att få läsa fler av den här författaren. Och kanske så småningom få veta vem den mystiska Samantha Olofsdotter verkligen är...

Tack till HarperCollins Nordic för rec.exet!


Kärlek på öppet hav finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar