tisdag 12 april 2016

HögläsningsutmaningNu känns det som att jag är igång igen. Och då är det dags att ta itu med Kulturkollos veckoutmaning. Veckans tema är högläsning och det blir då också temat för utmaningen

Men vilket är alltså ditt bästa högläsningsminne?

-----------------

Jag har inga specifika minnen av högläsningen utan minns bara rent generellt att mamma alltid läste för oss innan vi skulle sova. Men när jag väl lärt mig att läsa själv så var jag inte längre intresserad av högläsningen. Jag lärde mig att läsa just genom högläsningen - vi låg på mage i sängen och mamma följde raden hon läste med fingret och på något sätt lyckades jag koppla ihop det hon läste med de där krumelurerna på sidan och vid 3-4 årsåldern kunde jag helt plötsligt läsa.5 kommentarer:

 1. Så lärde jag mig också att läsa men jag är lite högläsningsglad för det.

  SvaraRadera
 2. Det är samma sak för mig. Jag lärde mig också att läsa tidigt på det viset. Tror också att det var därför min äldsta dotter lärde sig läsa så tidigt.

  SvaraRadera
 3. Jag har heller inga specifika minnen av när mamma läste för oss, vet bara att hon gjorde det. Men jag gillar fortfarande att bli högläst för :)

  SvaraRadera
 4. Jag tror mina föräldrar slutade med högläsning när jag kunde läsa själv. Om jag känner mig själv rätt så var jag nog inte längre intresserad av det då :)

  SvaraRadera
 5. Högläsning är verkligen jätteviktigt för barn, ett utmärkt sätt att få möjlighet att kunna knäcka läskoden innan man börjar skolan.

  SvaraRadera