torsdag 7 april 2016

Simma med valar

Titel: Simma med valar
Författare: Martin Almqvist
Format: Kartonnage
Antal sidor: 256
Förlag: Bokförlaget Axplock

"Simma med valar är en inspirationsbok, sprungen ur författarens obotliga passion för havet och sitt yrke som fotograf. Naturligtvis vänder sig boken också till fotografer och fotointresserade, men egentligen har den något att säga en långt vidare läsekrets, kreativt verksam eller inte. Stundtals tas handgripliga grepp på fotografisysslan, men oftare belyses denna utifrån personliga upplevelser, tankar, resor och möten."

----------------------------


Jag blev jätteglad när jag fick chansen att läsa den här boken. Havet har alltid varit en del av mitt liv och även om jag nu bor mer i inlandet så är både min och min mans dröm att så småningom kunna köpa ett hus vid havet och flytta dit. Utöver det så tycker jag mycket om djur och är speciellt fascinerad av vilda djur och människors kontakt med dessa vilda djur (vare sig de är land- eller vattenlevande). Att kunna komma så nära och ha kontakt på detta sätt är något jag tror väldigt många drömmer om.

I simma med valar får man som läsare följa med undervattensfotografen Martin Almqvist på hans resor runt om i världen för att fotografera t ex valar. Mycket handlar såklart om fotografi där mitt intresse ligger i att jag kan uppskatta ett bra fotografi, men inte skulle klara av att ta ett om så mitt liv hängde på det. Men jag uppskattar berättelserna om hans resor, mötena med människor och framför allt kontakten med valarna.

Även om jag tycker att de svartvita fotona i boken är fina och att de faktiskt får mig lite att drömma om att själv någon gång få ynnesten att komma så nära dessa jättar, så hade jag önskat mig i alla fall ett foto i färg.
Boken är lättläst och visst får fantasin vingar när man läser om kontakten med valarna. Almqvist har verkligen lyckats beskriva den kontakten så att jag tycker mig själv vara där och titta in i valens nyfikna ögon.

För den som är fotointresserad är den här boken ett måste (och jag vet redan vem som jag ska tipsa att ge ett ex som present till sin fotointresserade man) men den passar också för dem som är intresserade/fascinerade av valar och möten med dessa fantastiska djur.

Tack till Martin Almqvist för rec.exet!Simma med valar finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok


1 kommentar:

  1. Tyckte också att det var väldigt givande läsning :) Men kände också som dig att det hade varit mer betydelsefullt med en färgbild, det skulle vara läckert att få se :)

    SvaraRadera