måndag 11 april 2016

Tematrio - Böcker ni inte läst ut

Vilket härligt väder det var idag! Det är första gången i år som jag kunnat ha ytterdörren öppen (på glänt såpass mycket att katterna kunnat haft fritt att gå ut på altanen) större delen av dagen, nu känns det som att våren är här. Tyvärr lovar prognoserna lite kallare till helgen, men man får hålla tummarna att det sen blir varmt igen.
Det är måndag och då är det dags för Lyrans Tematrio . Lyran lyssnar på en bok som hon nu överväger att lägga undan och fick av det inspirationen till dagens tema. Hon uppmanar

Berätta om tre böcker som ni inte läste klart, vad fick er att besluta att avsluta?

------------

Det är så sällan jag inte läser klart en bok jag börjat på att jag först inte kom på någon titel alls som jag inte avslutat. Men efter lite funderande fick jag ihop treEn berättelse om kärlek och mörker av Amos Oz la jag bort efter ungefär halva boken. Jag gillade boken men just då orkade jag helt enkelt inte med en "tung" bok utan behövde nånting lätt- och snabbläst. Och den här boken kommer jag definitivt att börja läsa igen vid ett lämpligare tillfälle. Så det handlade egentligen bara om att det var fel tillfälle att börja läsa den.
Harry Potter and the Goblet of Fire av J. K. Rowling. Jag läste serien i ett styräck fram till början av den här boken. Ca 100 sidor in i boken tog det bara stopp. Jag läser sällan längre serier och jag tror att det var orsaken till att jag inte orkade fortsätta just då - det blev för mycket Harry Potter på en gång. Även den här boken kommer jag att läsa så småningom när andan faller på, och självklart då också de efterföljande böckerna.
Sagan om ringen av J.R.R. Tolkien. Jag försökte och försökte ett par gånger att komma igång med den här men det gick bara int. Den passade inte mig alls, så då fick den åka in i bokhyllan igen och jag lite funderingar på att faktiskt lägga den i säljlådan och göra mig av med den, för jag är inte det minsta intresserad av att prova igen.11 kommentarer:

 1. Jag tror att jag började läsa Bilbo någon gång, men läste aldrig klart den. Så Sagan om ringen har jag inte läst.

  SvaraRadera
 2. Sagan om ringen har jag läst, alla tre delarna.

  SvaraRadera
 3. jag älskade Amos Oz! men Sagan om ringen har jag aldrig lyckats läsa. det glömde jag, faktiskt. filmerna är helt OK!

  SvaraRadera
 4. Jag har läst hela Sagan om ringen en gång och tyckte då väldigt mycket om den, men jag tog mig inte igenom den när jag försökte läsa om den.

  SvaraRadera
 5. Knepet med Sagan om ringen är att hoppa över introduktionskapitlet "Om hober" för det är väldigt långtråkigt, gå rakt på de första actionkapitlen istället. Den är min husbibel :)

  SvaraRadera
 6. Jag försökte läsa Bilbo ett par gånger. Gick bara inte. J R R Tolkien är inte riktigt min grej. Jag gillar fantasy men inte hans version av fantasy.

  SvaraRadera
 7. Jag har också väldigt svårt att lägga ifrån mig böcker jag börjat på. Jag har liksom något inom mig som säger att jag måste avsluta... Vilket ju egentligen är dumt. Läsning ska ju vara kul ^^

  SvaraRadera
 8. Sagan om ringen klarar inte jag heller upp. Har försökt några gånger, men nej, det går inte.

  Jag blir förvånad över att du fastnar i Harry Potter - men garanterar att folk kommer att förvånas över min trio också, där åtminstone två av dem brukar vara storfavoriter hos andra!

  SvaraRadera
 9. Tyckte Amos Oz bok var bra, intressant och välskriven. Den är tung, men ger väldigt mycket att läsa. Sagan om ringen-trilogin blev jag helförtjust i, funderar faktiskt på en omläsning framöver. :)

  SvaraRadera
 10. Har läst en hel del av Tolkien och gillar verkligen hans böcker. Harry Potter däremot har jag aldrig läst. Bara sett filmerna.

  SvaraRadera
 11. Och jag som älskar att frossa i Harry Potter - alla sju böcker i följd och kanske ett par av filmerna när man ändå håller på :)

  SvaraRadera