måndag 25 april 2016

Veckans bokbloggsfråga vecka 17

Ny vecka, nya tag! Läslusten var på topp förra vecka, tyvärr var det sämre med blogglusten, så det ska jag försöka ta tag i den här veckan... Och nu när jag är i gång så tänkte jag börja veckan med Veckans bokbloggsfråga, som anordnas av Barnboksbloggen. Idag vill hon veta

Hur viktigt är det för dig att äga dina böcker? Köper du alla böcker du läser eller lånar du hellre? När det gäller de böcker som du vill äga, är det då viktigt för dig att ha samtliga böcker i en serie och att ha dem i samma format (pocket/inbunden, samma utgåva osv)?

--------------------

För mig funkar läsandet bara om jag äger mina böcker. Jag är lustläsare och väljer bok efter vad jag får lust att läsa efter att jag är klar med föregående bok. Jag måste alltså läsa baksidestexter, kanske bläddra lite i boken osv för att hitta den jag blir frestad av. Det blev alldeles för jobbigt att släpa hem en massa böcker, som jag just vid lånetillfället var sugen på, men som jag sen inte kände för att läsa när det väl var dags och var sen tvungen att lämna tillbaka för att låna på nytt vid något annat tillfälle (och e-böcker funkar inte för mig, ännu i alla fall).
Numera lånar jag aldrig från bibliotek, jag har tidigare provat men det fungerade alltså inte för migJag köper en del böcker (alltför många!) men sällan till ordinarie pris, istället utnyttjar jag olika erbjudanden osv och köper från loppis/second-hand. En del böcker får jag från släkt och vänner och så tillkommer också de rec.ex jag får.
Jag följer ganska få serier som är längre än trilogier och egentligen spelar det mig ingen roll vilket formatet är,det är innehållet som är det viktiga. Men självklart är det så att om det är böcker som jag vill behålla (jag gör mig av med en del böcker kontinuerligt) så vill jag ju gärna ha dem i samma format. Jag tror det är bara två serier längre än trilogi jag följer just nu och där vill jag såklart ha samtliga delar i serien så småningom och helst då alla delarna i samma format.

 

9 kommentarer:

 1. Ja det är jobbigt med biblioteksböcker eftersom de ska lämnas tillbaka och när man vill lustläsa så vill man ha många böcker att välja på :) Bra anledning till att ha en stor hög olästa böcker hemma :)

  SvaraRadera
 2. Köpa böcker på loppis/second hand tycker jag är super. Bra priser, miljövänligt och ofta går pengarna till något bra, massa bra anledningar att slå till!

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om jag är en turmagnet på loppis, men jag hittar alltid bra böcker till väldigt låga priser (och då köper jag inte ens deckare av diverse kändisar). Med det medföljer såklart att bokhyllorna är överfulla och jag som har så svårt att slänga/ge bort böcker... Har vid två omgångar packat en bananlåda och skeppat iväg till returmarknad.
  Självklart är innehållet det viktiga i en bok så e-böcker fungerar väldigt bra för mig, men jag vill ändå i slutändan ha den fysiska boken om den är bra.

  SvaraRadera
 4. Det är en stor fördel med sitt egna lilla bibliotek hemma, att man i godan ro kan välja vilken bok man än är sugen på. Det blir nog bäst så, plus känslan av att äga den :)

  SvaraRadera
 5. Jag är precis som du, väljer bok efter intresse och humör. Då är det väldigt bra att ha många bra böcker hemma i hyllan :)

  SvaraRadera
 6. smart att köpa på loppis eller second hand! Det ska jag försöka bli bättre på :)

  SvaraRadera
 7. Loppis och Second hand är riktigt bra! :)

  SvaraRadera
 8. Jag tycker om att äga böckerna jag läser och köper gärna pocket. Då behöver jag inte vara rädd om dem. Men om jag inte tycker om boken eller vet att jag inte kommer läsa om den av någon annan orsak ger jag gärna bort dem.

  SvaraRadera
 9. Håller med dig angående att vara en lustläsare. Därför fungerar det inte alltid att låna böcker från biblioteket.

  SvaraRadera