söndag 2 juli 2017

En smakebit på søndag - Inte ensam


I morse vaknade jag av att det var både varmt och kvavt i sovrummet och det var ingen skön känsla. Men det var riktiigt skönt att stiga upp när det för en gångs skull var varmt, brygga en mugg te och se ut i solskenet ute
Tyvärr varade inte den lyckan alltför länge för nu börjar det mulna på igen och tempen har gått ner lite. Men prognoserna lovar uppåt 23 grader idag om om de håller så blir det nog inte kallt i alla fall.

En söndag är inte söndag utan en smakbit så trots att Flukten fra virkeligheten håller sommaruppehåll med En smakebit på søndag  så får det bli en smakbit i alla fall

---------------------

Den här söndagens smakbit kommer från sidan 34 i  Inte ensam av Elizabeth Haynes (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Kvällen har varit mer lärorik och mer underhållande än du hade förväntat dig. Du har alltid gillat att träffa grupper av människor som känner varandra. Det är intressant att kunna betrakta dem utifrån och se allt det som de flesta missar. Blickarna, kroppsspråket, samtalen som går i vågor. Vid första anblicken verkar det här gänget fullständigt tillfreds med sig själva och sin omgivning; en gladlynt skara vänner som känt varandra i åratal. De tror att du inte kan se bortom leendena och de rosiga kinderna och de interna skämten, där all bitterhet och alla besvikelser ligger och jäser och gror, men det kan du. Du känner ännu inte till deras innersta natur och de flesta av dem är antagligen ändå inte särskilt intressanta, men det kommer inte hindra dig från att lära dig mer.
Du har inte bråttom. Du känner redan hur du kommer att passa in, hur du nästlar dig in i de små sprickorna som uppstår."

2 kommentarer: