lördag 1 juli 2017

Recension: Bruden av Mauro Covacich

Titel: Bruden
Författare: Mauro Covacich
Format: Inbunden
Antal sidor: 189
Förlag: Contempo förlag
Recensionsexemplar

"Två män väntar på skottläge under en safari där man jagar mänskligt villebråd. En konstnär klädd som brud liftar genom Europa. En ung präst, omedveten om sin framtid som påve, i en dramatisk kamp mot begäret. Attacker genomförda i en stormarknad av en stillsam familjefar besatt av sprängmedel. Slagen av ett hjärta som är avlägsnat från ett mänskligt liv och på väg mot ett annat. En man som beslutat att dela sitt liv med en flock vargar. En farbror lär sin brorson att kasta frisbee och funderar på den ångerfyllda steriliteten hos en generation som valde ambition före fortplantning. Med mera."

------------------
Den här boken dök upp i brevlådan som en överraskning. Inte nog med att jag älskar överraskningar men det fanns en extra knorr med den här boken. Jag läser ganska sällan noveller i vanliga fall men har lovat mig själv att äsa mer och när jag äste baksidestexten på den här boken så såg jag ju at det var noveller och det passar ju perfekt.

Bruden består av 17 noveller som är löst sammankopplade genom antingen tema eller genom att några karaktärer dyker upp i flera av novellerna. I efterordet avslöjar sen författaren att en del av novellerna inspirerats av verkliga händelser och/eller händelser. Och det är nog precis det som gör att jag tycker om de här novellerna, de är som "ögonblicksbilder" av vardagslivet på både gott och ont, men mest den mer negativa sidan av det vardagliga.

Min absoluta favorit är "Varje dag som går ä en tavla jag hänger upp". Det finns en igenkänningsfaktor där som gör att jag blir nästan generad över hur vi vanliga människor beter oss ibland för jag tror att de flesta som någonsin tittat på Melodifestivalen känner igen kommentarerna och också det där med att man säger saker och ting utan att tänka sig för vem som lyssnar.

Jag tycker faktiskt mer om de här novellerna än vad jag hade väntat mig och vill gärna läsa mer av den här författaren.
Tack Contempo förlag för rec.exet!Bruden finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


1 kommentar: