onsdag 26 juli 2017

Recension: Jag ser dig av Clare Mackintosh

Titel: Jag ser dig
Författare: Clare Mackintosh
Format: Inbunden
Antal sidor: 427
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

"En dag upptäcker Zoe Walker av en slump ett foto på sig själv bland småannonserna i en Londontidning. Utan förklaring, det enda som finns är en hänvisning till en hemsida: findtheone.com, ett grynigt svartvitt foto och texten: "Gift kvinna söker diskreta tillfälliga förbindelser. Sms:a ANGEL till 69998 för bilder".

Zoe visar upp annonsen för sin familj, men de är övertygade om att personen på fotot bara är någon som liknar henne. Kort därpå finns en ny annons på samma plats i tidningen med en bild av en annan kvinna. Och dagen därpå ytterligare en.

Är allt bara ett underligt sammanträffande? Eller är det någon som håller koll på de här kvinnorna?

Zoe är fast besluten att ta reda på sanningen bakom bilderna. När en av kvinnorna hittas död övergår det hela från att vara ett märkligt mysterium till att bli väldigt obehagligt."

---------------------

Jag läste den här författarens debutbok förra året så när jag såg att hon nu kommit ut med en till så var jag såklart tvungen att få läsa den.

Själva tanken på att se sin egen bild i en annons i tidningen är obehaglig och att därefter hitta fler kvinnobilder i samma ty av annons dag efter dag gör ju det hela ännu kusligare. Jag lär inte öppna en tidning igen utan att ha det här i bakhuvudet. Och när en av kvinnorna hittas död gör ju det hela ännu kusligare. Vem står på tur? Är alla kvinnorna i annonserna i farozonen? Och när man väl börjar spinna på den tråden så dyker en fråga till upp. Är det någon som iakttar kvinnorna i smyg? Och det om något får ju håren på armarna att resa sig. Vilken tur att jag inte längre bor inne i en stad, jag hade garanterat haft en krypande känsla av att bli iakttagen om jag hade rört mig bland folk i en stad.
Och slutet var jag inte riktigt förberedd på, det var var faktiskt riktigt obehagligt.

Jag ser dig är en spännande och lättläst bok som fick mig att bli lite smånojig över vanliga, vardagliga händelser.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Clare Mackintosh websida

Min recension av debutboken

Jag lät dig gå


Tack Lind & Co för rec.exet!


Jag ser dig finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar