fredag 28 juli 2017

Recension: Älska, glömma och förlåta av Lori Nelson Spielman

Titel: Älska, glömma och förlåta
Författare: Lori Nelson Spielman
Format: Inbunden
Antal sidor: 348
Förlag: Albert Bonniers förlag
Recensionsexemplar

"HANNAH FARR ÖPPNAR BREVET MED DARRANDE HÄNDER.
Avsändaren Fiona Knowles är en gammal klasskamrat som mobbade henne under skoltiden. Fiona ber nu Hannah om förlåtelse. I kuvertet har hon lagt två små runda stenar. En sten ska Hannah skicka tillbaka om hon förlåter Fiona. Den andra ska hon skicka vidare till någon som hon själv vill be om förlåtelse. Hannah vet direkt vem det skulle vara: hennes mamma.
Hannah, som är New Orleans mest populära programledare och dejtar stadens borgmästare har hållit tyst om sin bakgrund i snart tjugo år. Vill hon verkligen lyfta på locket till sitt smärtsamma förflutna? Är hon stark nog att berätta sanningen om händelserna som ledde till att kontakten mellan henne och mamman bröts?
Hannah fattar ett beslut som får konsekvenser för hennes yrkesliv, för hennes vänskapsrelationer och för kärleken."

-------------------

På sommaren är det feelgood och deckare som gäller och jag hade lite på känn att den här boken skulle passa alldeles utmärkt i min sommarläshög.Och jag brukar också älska filmer på det här temat så det kunde ju bara inte bli fel.

Själva temat är, som sagt, en favorit när det gäller feelgood. Man kan ju inte annat än att svepas med i en våg av välvilja när man läser om förlåtelse och om att bryta gamla invanda mönster och släppa gammalt groll. Och speciellt att "skicka vidare" uppmaningen om att göra sig av med negativa tankar om det både andra och en själv gjort. Även om det här nog inte skulle kunna hända i verkligheten (ja, jag är cyniker!) så gör själva tanken att man blir lite mjukare till sinnes. Och nånting som boken också förmedlar är att det man minns kanske inte alltid stämmer med verkligheten. Eller? Det fanns en del oväntade vändningar i berättelsen och det är alltid positivt

Älska, glömma och förlåta är perfekt sommarläsning, lättläst, positivt och med riktig feelgoodkänsla.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Lori Nelson Spielmans websida

Tack Albert Bonniers förlag för rec.exet!


Älska, glömma och förlåta finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar