måndag 3 juli 2017

Stora utrensningen

Äntligen är jag igång med "Stor utrensningen" då jag hoppas kunna minska lite på antalet böcker här hemma. Första åtgärden var att plocka ihop böcker åt en av mina bekanta och redan det blev två kartonger, en stor och en mellanstor (totalt ett femtiotal böcker). Dessa böcker har hon plockat ur en lista på "omplaceringsbara" böcker jag hade.


Nu har jag sen börjat med att rensa ut från bokhyllorna och då är kriteriet "böcker jag ändå inte kommer att läsa".
Tips: Ska du göra en sån här utrensning, läs inte baksidestexten. Jag märkte nämligen att läste jag baksidestexten så åkte de flesta böcker tillbaka in i bokhyllan därför att baksidestexten lät intressant. Så jag slutade med det och började plocka efter utseendet och titeln. Om boken inte ser intressant ut och står ut i mängden, så åker den ner i lådan. Ser den däremot väldigt intressant ut så läser jag baksidestexten, funderar ordentligt och beslutar sen vad jag gör med boken. Spara bara det du absolut vill ha kvar.


Än så länge har jag hunnit med 3,5 bokhyllor och fått ihop nästan en hel flyttkartong. Nu är det 8,5 bokhyllor kvar att gå igenom så det lär bli många kartonger fulla innan jag är klar. Och när min bekanta kommer för att hämta sina hopplockade böcker så får hon gå igenom de här lådorna också och så hoppas jag att hon tar med sig lite därifrån också. Utöver det så har jag redan engagerat maken och han kommer att ta med sig lite till jobbet. Och så ska brorsan gå igenom lådorna och kanske att han också vill ha något. Det som sen blir kvar ska nog säljas på loppis senare i sommar.9 kommentarer:

 1. väldans... jag har satt upp flera bokhyllor :)

  SvaraRadera
 2. Min utrensning består i att läsa böcker, och de som jag inte känner att jag kan tänkas komma att läsa igen åker bort. Men det går långsamt med den utrensningen. Det kommer in fler böcker i snabbare takt än jag hinner läsa de gamla. :D Tack och lov är inte bokhyllorna fulla riktigt än, jag vet inte hur det har gått till.

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen en rejäl utrensning! Jag borde också rensa, men har så svårt att skiljas från en enda bok...

  SvaraRadera
 4. Jag har försökt rensa bland mina böcker flera gånger men aldrig lyckats... Mina bokhyllor är överfulla :)

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är! Vilken ordentlig rensning :)

  SvaraRadera
 6. Oj, oj, vad mycket böcker! Bra jobbat med rensningen! :)

  SvaraRadera
 7. Oj, vad imponerande! Själv är jag bättre på att rensa ut böcker som jag har läst men borde verkligen ta mig en funderare på gamla hyllvärmare. Men nu har jag precis fått överhyllor till mina Billy- Yey! så nu finns lite plats igen.

  SvaraRadera
 8. Jag måste köpa en till bokhylla så jag rymmer lite fler böcker, sen lär jag göra en utrensning igen närmare vintern :)

  SvaraRadera
 9. Skönt med lite utrensing, men jag upplever det som att man (jag) gör mig av med böcker som man senare skulle vilja haft kvar bara för att bli av med böcker

  SvaraRadera