lördag 15 juli 2017

Recension: Inte ensam av Elizabeth Haynes

Titel: Inte ensam
Författare: Elizabeth Haynes
Format: Inbunden
Antal sidor: 353
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

"Sedan Sarah Carpenters man tragiskt omkommit i en bilolycka och barnen flyttat hemifrån, bor hon ensam kvar med sina hundar i det stora huset, ensligt beläget på den engelska landsbygden. När Sarah får veta att en gammal bekant, som hon inte träffat på över tjugo år, tillfälligt behöver någonstans att bo, tvekar hon inte att erbjuda honom sin gäststuga. Aiden Becks närvaro väcker minnen till liv och att lära känna honom på nytt får Sarah att må bra.
Men alla verkar inte lika positiva till arrangemanget. Bästa vännen Sophie är distanserad och beter sig underligt. Sarahs son Louis vill inte prata med henne, och så dyker Will upp från ingenstans - Will Brewer, Louis barndomsvän. Han tyr sig till Sarah och besöker henne titt som tätt.
I takt med att ett oväder drar in, börjar det storma även i Sarahs liv. Först försvinner Sophie oförklarligt, sedan även Sarahs dotter.
Vad är det som förblir outtalat och vem kan Sarah egentligen lita på? Men ensam är hon inte, hon har ju Aiden. Eller?

--------------------------

Jag har läst en bok tidigare av de här författaren och tyckte den var rätt så bra så jag ville prova på en till.

Med tanke på att det här ska vara en psykologisk spänningsroman så finns alla ingredienserna med nästan ända från början. Ett ensligt hus på landsbygden, ingen och ingenting är riktigt vad de verkar vara, Sarahs nära relation med Aidan som verkar ha hemligheter, Will som dyker upp titt som tätt. Allt sammantaget bidrar till att stämningen är småkuslig och man bara väntar på att nånting ska hända. När det väl börjar hända så anade jag tyvärr rätt så snabbt vem som var den skyldiga, men motivet var fortfarande oklart.

Inte ensam är en lättläst och underhållande bok som är lite lagom spännande. Inte så spännande att man inte kan sova men tillräckligt spännande för att man ska rycka till när man hör ett ljud någonstans i huset.

Min recension av boken jag läste tidigare

Glöm inte att låsa

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Elizabeth Haynes websida

Tack Lind & Co för rec.exet!


Inte ensam finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar: