söndag 23 juli 2017

Smakbit på söndagen - Allt det du måste

Man blir inte precis glad när man går upp på morgonen och det är smågrått ute och ser ut som om det skulle börja regna vilken minut som helst. Inte är det jättevarmt heller så den där muggen med varm te kommer väl till pass.

Nu är det i alla fall dags för den här söndagens smakbit. Flukten fra virkeligheten har sommaruppehåll men söndag är inte söndag utan en smakbit så jag bjuder på en i alla fall.


Min smakbit kommer från sidan 64 i Allt det du måste av Sylvia Lidén Nordlund (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Tystnaden är vår följeslagare. Jag orkar inte ens försöka hitta på ett lämpligt samtalsämne. Anpassar mina steg efter hennes och vill kroka arm, men hennes stela kropp inbjuder inte till något fysiskt närmande.
Längtar efter kursen, trist att jag missade förra gången. Olas ögon värmer lika skönt som hans otvungna sätt att lyssna utan att värdera. I morgon. Att bara vara Mia, inte mamma eller fru. Eller förskollärare. Bli sedd som en fristående person utanför alla roller. Jag sänder en tacksam tanke till Serena som vet vad jag behöver."
3 kommentarer: