söndag 5 november 2017

En smakebit på søndag - De sju systrarna

Lördagen bara försvann i och med att vi var ute och handlade och det ser ut som att söndagen inte lär gå långsammare. Idag ska vi nämligen på bio så då går det åt ett antal timmar, och på kvällen är det bara att ta tag i allt annat som ska göras på en söndag. Och plötsligt har hela söndagen också försvunnit.
Men det jag ska göra innan vi åker är att delta i En smakebit på søndag som anordnas av Astrid Terese med bokbloggen  Betraktninger. De går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers.

Min smakbit den här söndagen kommer från sidan 180 i De sju systrarna av Lucinda Riley (titeln är länkad till förlaget sida och där finns mer info om boken)."En stöt av upphetsning gick igenom henne och hon sträckte på halsen åt vänster där hon såg de glittrande ljusen från Seine, den stora floden som rann genom Paris, och Vänstra stranden där bortanför. Hon hade hört många rykten om den bohemiska gruppen med konstnärer som bodde på gatorna runt Montmartre och Montparnasse: modellerna som var beredda att bli avmålade nakna av Picasso, och poeten Jean Cocteau, vars skandalösa leverne, enligt ryktet drivet av opium, till och med hade nått Rios skvallerspalter."
9 kommentarer:

 1. Dessa böcker är jag väldigt lockade av att läsa!

  SvaraRadera
 2. Den här har jag sett lite varstans den senaste tiden, då brukar jag bli nyfiken :)

  SvaraRadera
 3. Helt ny för mig, tack för smakebiten! En blir ju lite nyfiken på den där stämningen som stycket ger.

  SvaraRadera
 4. jag känner varken till författaren eller titeln. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Den här är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten - känner i alla fall igen titeln.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbit! Detta var en ny bok för mig.

  SvaraRadera