söndag 26 november 2017

En smakebit på søndag - Herrefolket

Den här helgen har nog hittills varit den lugnaste på länge. Det mest arbetskrävande på lördagen var nog när maken satte ut lite juldekorationer på tomten. Nu finns de där men lamporna tänds inte förräns i december. Maken hade också ett "specialjobb" på lördagen - han skulle se till grannens nya kattunge när husse och matte inte kunde vara hemma på kvällen. Våra egna "ligister" har fullt upp den här helgen i och med att min bror är på besök, de måste ju vakta honom och rota i hans väskor med jämna mellanrum. Söndagen lär bli lika lugn och det känns skönt för nu har vi framför oss ett par veckor då vi har en del att göra. Men söndagen börjar alltid med En smakebit på søndag som numera anordnas av Astrid Terese med bloggen Betraktninger. En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------------

Jag har precis börjat på en ny bok så min smakbit kommer från sidan 7 i Herrefolket av Lisa Hågensen (titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken)
"Att ta mig ner från Kanten är det allra svåraste. Trots att det är sent är folk ute och rör sig, och jag vågar inte möta dem ens med nedböjt huvud. Risken är alldeles för stor att de börjar fundera på vem jag är. Botten är en annan sak, med sitt myller av skeva små skjul till hus och mörka, trånga gator där varannan människa går med huvudet sänkt. I Botten vågar jag nästan låtsas att jag är normal. Jag ser ungar som röker zig och småungar som slåss och älskande par som hånglar i smyg med skrämda blickat åt alla håll. Spillrorna svävar förbi mig som förvirrade själar i sina skelettmagra kroppar, och jag undrar hur de ser världen genom de där tefatsstora pupillerna. Vid ett av de små husen nära östra grinden står en pojke och flicka och pratar."


11 kommentarer:

 1. låter kusligt. har aldrig hört talas om den boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. smart att rigga jullampor medans lite varmt och ingen snö... tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Den boken tänkte jag läsa snart också :)

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Boken är ny för mig.

  SvaraRadera
 5. Det er så deilig med slike stille helger. Jeg er på besøk hos svigermor og da går det mye tid til prating og å høre hvordan de andre har det. Mannen min er med og også hunden min. Så vi må uansett ut på tur. Men jeg har også tenkt å snike meg til en lesestund :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Trivelig med nye smakebiter! Er ikke så ofte her nå, men fint å være med en søndag igjen.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Det var en okänd bok för mig. Fantasy?

  SvaraRadera
 8. Läser den boken just nu. Gillade första boken. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Kände inte till den boken.

  SvaraRadera
 10. Detta är en okänd bok för mig! Vad skönt att börja förbereda inför julen, blir mindre stressigt då.

  SvaraRadera
 11. Vi placerade också ut utejulljusen i helgen.

  SvaraRadera