torsdag 16 november 2017

Hett i hyllan #118

Imorse var det varmt igen när jag vaknade...för varmt. Jag sover alltså med pyjamas, ett tjockt vintertäcke och en extra pläd ovanpå det (ja, jag är frusen) och enda gången det är problem med det är när vädret är som nu, ena dagen grått och kallt och nästa soligt och varmt. De gråa och kalla dagarna är det perfekt värme under täcket, de soliga dagarna är det för varmt. Nu är det i alla fall dags för Monikas Hett i hyllan och hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------------------

Den här gången plockade jag fram ett loppisfynd till. Det är ju nästan omöjligt att motstå böcker när de bara kostar 5-20,-/st, nackdelen är att så många av dem blir hyllvärmare eftersom de är alldeles för många för att man ska hinna läsa alla.Korparna av Tomas Bannerhed
Baksidestext:
"En pojke ser med stigande skräck sin far bonden förtvivla över omständigheterna. Håller fadern på att bli galen på riktigt? De magra åkrarna ger inte tillräckligt, vädret håller honom vaken om nätterna, grannarna vänder honom ryggen - och ändå är han som besatt av att sonen en dag ska ta över gården. Kedjan av generationer med plågade småbönder får inte brytas.
Pojken räddar sig undan hos fåglarna.
Det är Sverige, det är Småland, det är ett annat sjuttiotal än det vi sett förut."

Den här boken köpte jag på bakluckeloppisen på Ulva sommaren 2015 och jag var så stolt över att jag bara hade köpt en enda bok på en loppis istället för att släpa hem en hel kasse. Jag hade hört lite om den här boken och det var nog mycket därför jag köpte den. Och så tror jag också att en delorsak var att den vunnit Augustpriset 2011. Men när jag läser baksidestexten så måste jag medge att jag inte är det minsta intresserad längre och jag tror faktiskt att den här får åka ner i utrensningskartongen.

3 kommentarer:

  1. Ja de där loppisböckerna står fint i hyllan, olästa.

    SvaraRadera
  2. Jag känner ju igen den där boken, men speciellt lockad av den är jag inte :)

    SvaraRadera
  3. det var ett fynd! den är så jättebra!

    SvaraRadera