torsdag 2 november 2017

Hett i hyllan #116
Usch så grått och tråkigt det är ute. Det är vid den här tidpunkten på året jag faktiskt börjar längta efter snö och kyla, då blir det i alla fall ljust ute och luften är klar. Men oavsett vädret så får jag försöka komma igång och först på tur står Hett i hyllan som anordnas av Bokföring enligt Monika. Hon säger


Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
-------------------------------Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow av Sara Gruen (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)

Baksidestext:
"Jakob Jankowski pratar sällan om dem, men minnena lever fortfarande inuti hans nittioåriga kropp. Minnen av honom själv som en ung man, av ödet kastad upp på ett skraltigt tåg som var hem åt Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow.
För Jakob var cirkusen både en räddning och en förbannelse. Han hamnade där av en slump. Föräldralös och utfattig hade hans liv inget mål innan han slungades med på detta udda tåg, och i början av den stora depressionen var alla i denna tredjeklassens cirkus lyckliga över att ha ett jobb överhuvudtaget.
Marlena, cirkusens prima ryttarinna, var där för att hon blev kär i fel man, den stilige djurtränaren med ett grymt sinne. Och elefanten Rosie var där som den nya attraktionen som skulle rädda cirkusen. Men tyvärr hade Rosie inget som attraherade, hon kunde inte ens dresseras. Banden som växte mellan denna osannolika trio var vävda av kärlek och tillit, och var till slut deras enda hopp om överlevnad."


Jag har svårt att motstå billiga böcker och den här hittade jag 2014 på Adlibris fyndhörna för 9,- och jag tyckte baksidestexten lät lovande så jag köpte boken. Sen blev den bara liggande i pocketbokhyllan. Nu när jag läser baksidestexten så tycker jag fortfarande att den låter lockande så den här får nog stanna kvar i bokhyllan så får jag försöka se till att jag läser den så småningom.

6 kommentarer:

 1. Jag har aldrig hört talas om boken innan.

  SvaraRadera
 2. Nej, den här boken kände jag inte heller till.

  SvaraRadera
 3. den har jag faktiskt läst för flera år sedan

  SvaraRadera
 4. Jag känner inte heller till denna.

  SvaraRadera
 5. Okänd författare. Det är otroligt mycket som skrivs nuförtiden.

  SvaraRadera