torsdag 9 november 2017

Hett i hyllan #117Idag är definitivt inte en bra dag av många olika anledningar, men jag måste försöka komma igång i alla fall, det får mig att tänka på annat just nu. Eftersom det är torsdag så är det Monikas Hett i hyllan som gäller. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------

Nu är det dags för ett loppisfynd igen.
Vad som än händer av Kristin Hannah
Baksidestext:
"Sommaren 1974 får den blyga, tysta tonåringen Kate Mularkey en ny granne. Snygga, populära Tully Hart flyttar in i huset mittemot. På ytan är de varandras motsatser, men de lovar varandra evig vänskap - vad som än händer. De följs åt genom skola och universitet och de lyssnar på ABBA och Fleetwood Mac.
Tully har ambitioner, vill bli känd och beundrad av en hel värld. Och hon lyckas. Men med karriären följer ensamhet. Kate, däremot, bildar familj med sitt livs stora kärlek. Under mer än tre decennier ska de hålla en nära och varm kontakt men också gå igenom perioder av svartsjuka, ilska och sårade känslor."Den här boken köpte jag på bakluckeloppisen på Ulva Kvarn sommaren 2013 och när jag läser baksidestexten så kan jag faktiskt förstå varför jag valde den. Lite nostalgi (70-talet) och så låter den här som en perfekt "mellanbok" eller som nånting jag kan läsa i sängen innan jag somnar. Att den inte blivit läst ännu beror nog mycket på att jag numera helst läser deckare i sängen. Faktiskt så blir jag fortfarande lite sugen på att läsa den så den får nog stanna kvar i bokhyllan i alla fall ett tag till så kanske den hamnar på sängbordet vid något tillfälle.
4 kommentarer:

 1. jag förstår precis varför jag köpte min Hett i hyllan - bok också. och ändå står den kvar. konstigt

  SvaraRadera
 2. Den har jag inte läst men andra böcker av Hannah.

  SvaraRadera
 3. Jag har bara läst en bok av henne och jag tror det får stanna vi det.

  SvaraRadera
 4. Kristin Hannah har jag läst någon gång. Har någon bok som fått stått kvar. Så jag känner igen mig i din tanke.

  SvaraRadera