söndag 17 december 2017

En smakebit på søndag - Kicktorsken

På lördagen var det dags för storkok och den här gången var det inte julmat som lagades. Det blev en stor kalops och på ett sätt har det väl med julen att göra - har tänkt att ha kalops till middag någon gång under mellandagarna och det är skönt att ha det färdigt i frysen så att man bara behöver ta fram och värma. Utöver matlagning blev det bara målning och läsning på lördagen. På söndag ska det planeras för veckan, dvs veckans matlista ska göras och så ska vi göra en inköpslista på den del av julmaten som vi ännu inte har skaffat. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som numera anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det hela går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------


Min smakbit kommer från sidan 14 i Kicktorsken av Alexander Salzberger (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)


"Det var morgonen efter Valborg. Min syster som jag egentligen inte gillar speciellt mycket hade stått och gråtit i min hall. Våldtagen. Visste hon redan då hur de skulle reagera? Var det därför hon kom till mig? Därför hon bad mig kontakta dem? Fastän jag knappt pratat med mina föräldrar sedan den där kvällen när Juha skulle sova över ringer jag och berättar vad som hänt och ber dem hämta Malin. Jag glömmer det aldrig. Overkligt på något sätt. Den avstängda känslokalla tonen i andra änden av luren.
- Det är nog inte en så bra idé. Vi ska ha gäster på söndagsmiddag.
Söndagsmiddag?! Det var den sjukaste ursäkt jag hittills hört. Under hela vår uppväxt hade de aldrig haft en så kallad söndagsmiddag"


11 kommentarer:

 1. tack för overklig och allvarlig smakbit!

  SvaraRadera
 2. Men herregud. Ibland skulle man vilja ta föräldrar i kragen och bara skaka om.

  SvaraRadera
 3. En obekant bok för mig, men jag blev nyfiken på den! Vilken otäck smakebit!

  SvaraRadera
 4. Jeg måtte slå opp kalops, for det hadde jeg aldri hørt om før. Det er nok det vi kaller sosekjøtt, tror jeg. Det er veldig godt :-) Det er mye som skal ordnes i julen så det er godt å kunne gjøre ferdig litt på forhånd!
  Ha en riktig fin adventssøndag, og en riktig God Jul!

  SvaraRadera
 5. Tack för stark smakbit, blir både arg, upprörd och berörd! Ha en skönt tredje advent!

  SvaraRadera
 6. Men fy. Så agerar man inte som förälder!

  SvaraRadera
 7. så hemskt! kan föräldrar reagera så? tack för skakande smakebit!

  SvaraRadera
 8. Den här boken har jag sett florera i media ett tag nu. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Detta verkar vara en stark och intressant bok. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Men oj vad länge sen man gjorde kalops, det borde man göra nån gång. Kände inte till boken, himla läskig smakbit i varje fall, tack för den.

  SvaraRadera
 11. Vilka hemska föräldrar! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera