torsdag 21 december 2017

Hett i hyllan #123Eftersom det är torsdag så börjar dagen med Hett i hyllan som anordnas av Bokföring enligt Monika. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------

Den här gången har jag plockat fram en bok som stått väldigt länge i bokhyllanAristokrater av Stella Tillyard
Baksidestext:
"Aristokrater är berättelsen om de fyra systrarna Lennox - Caroline, Emily, Louisa och Sarah - under åren 1740-1832. Deras farfar, den förste hertigen av Richmond, var den yngste av Karl II.s många utomäktenskapliga söner, och genom blodsband och giftermål hade systrarna förbindelser med de rika och mäktiga i sin samtid.
Råmaterialet till boken är bland annat tusentals brev mellan systrarna, och mellan dem och deras män och barn. De skriver om kärlek, äktenskap, mat, kläder, böcker och om politiska idéer och skandaler. Allt från avlelse till död finns där, återgivet med röster som vi knappast någonsin hört: 1700-talets kvinnoröster."

Den här boken har jag köpt någon gång innan jag började blogga och faktiskt så har jag dubbla exemplar av den, en inbunden och en pocket.
Jag förstår ju varför jag köpt den, jag läser historiska romaner lite då och då och tycker väldigt mycket om sådana som berättar om verkliga personer, som den här boken. När jag läser baksidestexten blir jag lika intresserad som jag måste ha varit när jag köpte boken så den här ska nog få stanna kvar i bokhyllan. Men jag behöver ju inte två exemplar så den inbundna får nog åka ner i utrensningslådan och så behåller jag pocketen eftersom den tar mindre plats.


4 kommentarer:

 1. Det där är en sådan där bok som jag hade varit intresserad av att läsa på den tiden när jag plöjde historiska böcker. Någon gång hoppas jag att det suget kommer tillbaka.

  SvaraRadera
 2. Den låter ju väldigt intressant. Klart den måste få stanna kvar.

  SvaraRadera
 3. min Aristokrater av Stella Tillyard är oläst...

  SvaraRadera
 4. Åh, den där låter intressant.

  SvaraRadera