torsdag 7 december 2017

Hett i hyllan #121


Idag är en sån dag då jag verkligen känner för att bara sitta och läsa och dricka te. Det har nog lite att göra med att det är kallt ute igen och att stämningen hemma är lite sömnig just nu när pojkarna har varit ute på sin morgonrunda och sen lagt sig för att mysa tillsammans. Men lite annat har jag ändå planerat att göra också. Jag börjar med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------

Boken jag plockat fram är ett loppisfynd igen
Den hemliga historien av Donna Tartt (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"När Richard Papen börjar college accepteras han snart av skolans innersta intellektuella krets. De är människorna han vill vara med, som han fascineras av, men han inser snabbt att de inte bara är kultiverade och spännande - något som han själv gärna velat vara - utan att de ägnar sig åt mycket mer än vanligt collegeliv. Dessa sex ungdomar testar målmedvetet och dekadent alkohol, droger, riter och ritualer i sann dionysisk anda men deras lekar spårar snabbt ur och förr eller senare måste någon ta skulden."
Den här boken har jag köpt antingen innan jag började blogga eller så har jag bara glömt att lägga in den bland köpta böcker.  Jag har hört mycket positivt om den här boken så det var väl antagligen därför jag köpte den. Men när jag läser baksidestexten nu, så blir jag faktiskt inte ett dugg sugen på att läsa den. Till saken här att jag läst Steglitsan av Donna Tartt och jag var inte helt positiv till den.  Så Hemliga historien åker nog ner i utrensningslådan.

4 kommentarer: