tisdag 19 december 2017

Recension: Min mammas hemlighet av Nikola Scott

Titel: Min mammas hemlighet
Författare: Nikola Scott
Format: Inbunden
Antal sidor: 416
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

"Sommaren 1958 lämnar Elizabeth föräldrahemmet i London för att tillbringa lovet i lantliga Sussex. Det blir en sommar hon aldrig kommer att glömma.
Drygt 40 år senare får Elizabeths dotter Addie besök av en främling som hävdar att de två är tvillingsystrar. Till en början vägrar Addie envist att tro på det. Men allt Addie trodde sig veta om sin komplicerade mamma vänds snart uppochned.
Tillsammans inleder de båda kvinnorna ett sökande som tar dem bakåt i tiden, till moderns ungdom och sommaren i Sussex. Det visar sig att Elizabeths förflutna döljer mer än en hemlighet."

-------------------------

Den här boken fick jag som en överraskning från förlaget. Jag tycker väldigt mycket om överraskningar och den passade också perfekt in i min dåvarande läshög. Och så är det här också författarens debutroman, och jag är svag för debutböcker så det ger ett extra plus i kanten redan från början.

Min mammas hemlighet är en berättelse om mörka familjehemligheter. Berättelsen utspelar sig både i nutid med Addie och hennes nyfunna tvilling och under mammans ungdom ca 40 år tidigare, dvs i slutet av 50-talet,  en tidsperiod då det fanns klara och tydliga "regler" för vad fina flickor fick och inte fick göra och det viktiga var hur allt såg ut utåt. Det som inte var accepterat skulle gömmas undan kosta vad det kosta vill och oavsett vem som drabbades. Oftast var det ju tyvärr kvinnorna/flickorna som drabbades och som fick lida pin för det som sågs som "felsteg".

Även om en del av grundberättelsen har ett allvar så känns mångt och mycket i den här boken som feelgood, speciellt stämningen i berättelsen andas mer feelgood än allvar. 
Min mammas hemlighet är en trevlig och lättläst roman som jag tyckte mycket om att läsa.Jag hade nog aldrig kunnat gissa mig till att den här boken var en debutroman och jag ser fram emot nästa bok av den här författaren.

Jag har bjudit på en smakbit ur boken i ett annat inlägg HÄR


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Nikola Scotts websida

Tack Historiska Media för rec.exet!


Min mammas hemlighet finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar