torsdag 14 december 2017

Hett i hyllan #122


Snön gör underverk med mig! Jag är pigg på morgonen och har så mycket energi att jag hinner mer på dagarna än vad jag hunnit och orkat med på länge. Så jag håller på och jobbar undan en del som legat på skrivbordet som ett dåligt samvete.
Men eftersom det är torsdag så börjar dagen på bloggen med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------

Jag har plockat fram en bok som jag inte vet var jag köpt (troligtvis på loppis) och som jag inte heller vet när den är köpt förutom att den nog är köpt innan jag började bloggaEn kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson
Baksidestext:
"En kortfattad historik över nästan allting är den framstående journalisten och resereportern Bill Brysons försök att förstå allt som hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst. - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.
Vad döljer sig i jordens inre, vad är ett svart hål och var befann sig kontinenterna för 600 miljoner år sedan? Hur har vi fått reda det?
På resan genom tid och rum möter läsaren en brokig samling egocentriska och besatta vetenskapsmän och -kvinnor. I sällskap med dessa egensinniga personer tar Bill Bryson oss med på en ögonöppnande odyssé, från makro- till mikrokosmos, och avslöjar världen på ett sätt som de flesta av oss aldrig tidigare upplevt."Jag kan till viss del förstå varför jag köpt den här boken, ibland gillar jag att läsa den här typen av "nästan" fackböcker. Tyvärr är det så att såna böcker intresserar mig just i den stunden och läser jag den inte direkt så blir den en hyllvärmare och det har ju den här boken alldeles uppenbarligen blivit. Just nu känner jag mig inte alls sugen på att läsa boken så den åker nog ner i utrensningslådan.3 kommentarer:

  1. Den där boken har jag aldrig hört talas om tidigare. Den låter onekligen intressant.

    SvaraRadera
  2. Den låter ju egentligen ganska intressant och kul, men jag tror inte jag skulle orka läsa.

    SvaraRadera
  3. Den låter ju intressant men det är väl en bok som många pillar på och få faktiskt läser.

    SvaraRadera