fredag 29 december 2017

Recension: Skymningsflickan av Katarina Wennstam

Titel: Skymningsflickan
Serie: Charlotta Lugn och Shirin Sundin
Författare: Katarina Wennstam
Format: Pocket
Antal sidor: 410
Förlag: Bonnier Pocket


"Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Samtidigt är det någon som riktar hot om en massaker mot en gymnasieskola och polisens utredning blir till en jakt på sanning och upprättelse. Vem tror på Molly och hennes vänner?"

---------------

Jag har inte läst någonting av den här författaren tidigare men blivit rekommenderad hennes böcker av många så när jag hittade  Skymningsflickan i en reakorg i en affär så var det dags att passa på så jag kunde prova om den här författarens böcker skulle fungera för mig.

Skymningsflickan är fjärde delen i serien om Charlotta Lugn och Shirin Sundin. Jag har ännu inte läst de tidigare delarna men tänkte att om jag gillar den här så får jag se till att göra det.

Shirin Sundin fastnar jag direkt för, hon är sympatisk och min typ av människa. Charlotta Lugn är jag lite osäker på, jag är numera lite avigt inställd till den typen av åkommor som hon har, dvs sådant som kräver starka mediciner som lätt leder till missbruk.

Redan början av boken gjorde mig väldigt nyfiken på vad som skulle hända och när Mollys berättelse rullade fram kunde jag inte längre sluta läsa, det blev "en sida till" hela tiden. Jag hade ju tyvärr valt att läsa den här i sängen och kom alldeles för sent på att Skymningsflickan definitivt inte var en sängläsningsbok, den väcker alldeles för många tankar och funderingar och den är alldeles för viktig för att ha som någonting att somna till.

Det som händer Molly när hennes fall hamnar i rättsväsendets händer är tyvärr väldigt aktuellt idag. Samtidigt som jag läste den här boken kunde jag i tidningar, radio och tv följa vad som hände nyligen i Fittja-fallet och hur rättsväsendet där behandlade offret hamnar inte långt ifrån Mollys öde.

Samtidigt som berättelsen är väldigt saklig och väjer inte för att peka ut samhällets tillkortakommanden så är den så engagerande att jag blir både arg och ledsen (men mest arg) för att det fortfarande idag är på det här sättet, att kvinnliga brottsoffer behandlas på det här sättet.

Jag måste säga att jag äntligen förstår varför jag blivit rekommenderad att läsa Wennstams böcker och nu tänker jag ta itu med det och börja med att skaffa de tidigare delarna i serien och läsa dem.


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Katarina Wennstams websida


Skymningsflickan finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket/E-bok
Bokus Pocket/E-bok
CDON Pocket/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar