torsdag 7 december 2017

Helgfrågan vecka 49


Kvällsvilan avklarad och jag börjar bli redo för en stor mugg med te och lite läsning men först ska jag svara på Mias Helgfråga som den här gången lyder

Vad önskar du dig i julklapp?

Har ni någon favoriträtt på julbordet?

-------------

Det där var en jättesvår fråga i år. Vi brukar ge varandra nånting som den andra vill ha och så köper vi en gemensam, lite större, julklapp till huset/hushållet men i år har det blivit problem med det här. Ingen av oss kan komma på direkt nånting som vi jättegärna skulle vilja ha som julklapp. Och så den där gemensamma julklappen är också helt omöjlig att komma på just nu, det känns som att vi har allt vi behöver just nu. Så än så länge försöker vi bara komma på nånting överhuvudtaget som var och en av oss skulle vilja ha. Min bästa julklapp är nog att det blir en lugn helg med god mat och utan några större katastrofer (som i vårt hem alltid brukar inträffa vid större helger). Och den bästa julklappen skulle nog vara att alla mina planer nu går i lås och att allt det är klart till jul, eller i alla fall till årsskiftet.  Men några saker som jag skulle vilja ha är svårt att komma på just nu.Vi lär nog få satsa på mellandagsrean istället för julklappar till julafton.

Favoriträtt är såklart alla finska lådor som absolut måste finnas med på julbordet, annars är det inte jul. Kålrotslåda, morotslåda, leverlåda och så vill maken ha sötad makaronilåda (en rätt som han är van vid hemifrån att få vid jul). Jag skulle nog klara mig utan det mesta på julbordet så länge jag fick mina lådor och så en skiva skinka och lite senap.Kålrotslådan är nog den viktigaste för mig.

8 kommentarer:

 1. Kålrotslåda är supergott! :)

  SvaraRadera
 2. Leverlåda låter läbbigt, men jag får väl tro dig när du säger att det är gott ;)

  SvaraRadera
 3. Låter väll klokt att ge varandra någonting man vet att man behöver/vill ha och någonting tillsammans till hushållet/huset osv :) Jag brukar försöka ge bort saker folk behöver och inte köpa krimskrams ingen vill ha, utan en bok och favorit choklad till mamma, min dotter på 7 år önskade sig en mysfilt och det säger man ju inte direkt nej till.

  SvaraRadera
 4. vi har också dragit ner radikalt på julklappar, men jag ger alla var sin bok för det gillar vi alla

  SvaraRadera
 5. Ja om jag kunde få mer lästid skulle jag önska mig det. Morotslåda låter spännande.

  SvaraRadera
 6. Kålrotslåda har jag aldrig smakat!

  SvaraRadera
 7. Vi samlar saker i min familj så vi brukar fylla på samlingarna till jul. Det kräver lite loppisbesök under sommaren så det är kul.

  SvaraRadera
 8. Åh, man får så många bra mattips! Kålrotslåda som är så gott, det var länge sedan man gjorde, måste göra igen. :)

  SvaraRadera