söndag 4 augusti 2019

En smakebit på søndag - Blommor över helvetet

Den har inte blivit mycket gjort den här helgen. Vi hade blivit lovade att vedleveransen skulle komma på lördag så att maken och brorsan kunde sätta igång med den, men inte syntes den till, men förhoppningsvis kommer den på söndag. Bonden vi köper av har fullt upp den här tiden på året så man får anpassa sig lite till hur han hinner och orkar så vi håller tummarna för att han hinner tippa av veden på söndagen istället. Istället för att bära och stapla ved på lördagen höll killarna på med moppen och så satt (låg) vi och läste en del av dagen. Men vi kan alltså inte vara riktigt säkra på  om leveransen kommer men vi lär ju hålla oss hemma, om leveransen kommer så får grabbarna jobba hårt och jag kan sitta och läsa, kommer den inte så lär vi alla sitta och läsa.  Oavsett vad som händer så hoppas jag alltså hinna läsa en hel del på söndagen också. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas Flukten fra virkeligheten.  En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------------

Min smakbit kommer från sidan 69 i Blommor över helvetet av Ilaria Tuti (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Mannen hade lagts på rygg med armarna längs sidorna och händerna placerade på kuddar av mossa. Det fanns inga rivsår. Mellan fingrarna stack en och annan vinterblomma med bleka och genomskinliga blomblad upp.
Det hela liknade en målning. Färgerna var blodets, som nu kallnat  i de tömda ådrorna och i de stelnade lemmarna. Kylan hade konserverat honom. Det luktade vildmark: fuktig jord och ruttnande löv.
Någon hade tagit hand om honom.
På marken runtom kroppen hade enkla fällor lagts ut, löpsnaror gjorda av tunna rep. "För att hålla djuren borta från liket. Mördaren ville att vi skulle hitta honom intakt", dikterade en hes röst."


12 kommentarer:

 1. intressant titel, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. har träffat på den här boken ett par gånger tidigare. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Den boken är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 4. Rätt vackert trots det makabra. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 5. Rolig kontrast mellan det poetiskt vackra och det makabra. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Annorlunda titel. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Gillar omslaget, men inte deckare. Tack för smakbit, trevlig söndag!

  SvaraRadera
 8. Åh, spännande smakbit! En ny bok för mig. :) Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 9. Spännande titel,tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Låter spännande!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten, blev lite nyfiken!

  SvaraRadera