fredag 23 augusti 2019

Fem en fredag vecka 34: Stopp!


Jag tog sovmorgon och nu ska jag försöka komma igång med allt som borde göras idag och då är det perfekt att börja med Fem en fredag som anordnas av Elisamatilda

1. Vad har det varit för mycket av i ditt liv på sistone?
Låter kanske lite märkligt men det har varit lite för mycket vila. Efter en hektisk period under våren har jag försökt ta det lugnt och vila upp mig men nu börjar jag bli rastlös och känner att jag nog måste bryta vilandet lite och få lite fart istället. Jag får inte riktigt till den där balansen mellan aktivitet och vila, utan kör så det ryker ett tag tills jag går på knäna och sen är det 100% vila så man inte går in i den berömda väggen.

2. På vilket sätt är du överansträngd?
Just nu inte alls, men jag vet att när jag drar igång igen (den här helgen faktiskt) så hinner jag ofta inte vila så mycket som jag skulle behöva och då blir jag både fysiskt och psykiskt utmattad och hela jag skriker efter vila.

3. Vad i ditt liv drar över på tiden?
Just nu är det toastädningen jag ligger efter med. Vi har väldigt kalk- och järnrikt vatten här så man får verkligen hålla efter t ex på toan så det inte blir märken efter vattnet. Just nu tänker jag varje dag på att jag borde ta tag i det men så orkar jag inte utan skjuter det framför mig

4. Vad är droppen som får bägaren att rinna över?
När lillkatten bestämmer sig för 777:e gången att gräva sig till Kina genom sandlådan och hälften av sanden åker ut på golvet.

5. Vad tar udden av det hela när det blir för mycket?
Släpa med sig täcket till vardagsrummet, lägga sig i soffan och slötitta på tv en hel eftermiddag med Dart (lillkatten) på magen och strunta fullständigt i alla måsten. Efter en sådan eftermiddag/dag kan jag känna mig riktigt pigg ett tag.


4 kommentarer:

 1. Stress gillar jag inte alls, drömmen om ett helt välstädat hem dröjer... men vi har lyckats rensa en del.

  SvaraRadera
 2. Men det är ju ändå bra om lillkatten fattar grejen med sandlåda, det tar ju också sin tid att få en katt rumsren!

  SvaraRadera
 3. Balans i livet är svårt, det är lätt att det blir för mycket eller så slappar man till. Så är det även för mig.

  SvaraRadera
 4. Haha, kattlådan är ett kapitel för sig. Mina två katter använder den bara under kyligare perioder och på vintern, nu på sommaren slipper jag städa där. Men på vintern vaknar jag ofta av krafsandet i lådan. Och efter krafsandet kommer ......övertäckandet, nog så viktigt. Och efter det ligger halva sandmängden på golvet, nice? Not! Har funderingar på en kattlåda med tak som lär vara bättre.
  Jag tror vi är många som gasar och bromsar om vartannat och har svårt att hitta det rätta flytet.

  SvaraRadera