torsdag 8 augusti 2019

Hett i hyllan #208


Torsdagen börjar med att man visar upp sina hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Idag visar jag upp ett loppisfynd igen

Innan floden tar oss av Helena Thorfinn (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Sofia och Janne packar väskorna för att bosätta sig utomlands.Sofia har höga ambitioner för sitt nya jobb som biståndschef på svenska ambassaden i Dhaka, huvudstaden i Bangladesh. Men mötet med Dhaka blir omtumlande och de värderingar som var lätta att ha vid köksbordet i Sverige blir svårare att upprätthålla i den nya kaotiska verkligheten.
Samtidigt i en liten by långt ute på landsbygden ändras livet för alltid för systrarna Nazrin och Mina. i en värld där fattgdom, religion och gamla traditioner reglerar unga kvinnors liv in i minsta detalj tvingas de till beslut som så småningom leder dem till diplomatkvarteren i den myllrande storstaden."

Den här köpte jag 2013 på en loppis  för att jag tyckte baksidestexten lät spännande och så hade jag sett den på en del bokbloggar. Just då köpte jag en hel del böcker och många av dem blev stående olästa i bokhyllan, precis som den här. Jag köpte uppföljaren till den här boken i år på bokrean så nu måste jag se till att läsa först den här och sen uppföljaren för jag tycker fortfarande att böckerna låter väldigt intressanta.

4 kommentarer:

 1. Ja, den har jag ju hört talas om, dock inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas ju kunna och hinna läsa den i år!

   Radera
 2. Nytt för mig, men nog verkar det intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också den verkar intressant!

   Radera