torsdag 29 augusti 2019

Hett i hyllan #211


Dags att visa upp hyllvärmare i Hett i hyllan som anordnas av Bokföring enligt Monika. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------

Idag har jag plockat fram ett loppisfynd igen


Min mamma är en persisk prinsessa av Sanna Sjöswärd
Baksidestext:
"En tisdag i juni 1999 ringer telefonen hemma hos Sanna Sjöswärd. För första gången som hon kan minnas hör hon sitt persiska namn, Farzaneh. Kvinnan i luren är hennes biologiska mamma som hon inte sett på över 20 år...
Sanna adopteras som fyraåring till Sverige och växer upp i en medelklassfamilj på Lidingö, men känner sig annorlunda och ibland utanför. Efter ett antal livskriser, bland annat ett svårt cancerbesked, börjar hon söka sina rötter i Iran. Två år senare hör hon slutligen den okända rösten i telefonen...
Samtalet blir inledningen till ett antal resor till Teheran. Mötet med den annorlunda kulturen blir omtumlande och svaren på varför hon blivit bortlämnad till barnhemmet skapar en känsla av att ha blivit bortvald. Samtidigt möts hon av en enorm kärlek från sin nya familj.
Mitt emellan två kulturer försöker Sanna hitta sin egen väg, sin egen identitet som människa."

Våren 2016 köpte jag en bunt med böcker på loppis och det här är en av de böckerna. Nu när jag kollade så är den också den enda av de böckerna som jag ännu inte har läst (bra gjort av mig att ändå läst de andra böckerna). Den här har alltså blivit kvar oläst i bokhyllan och jag gissar på att det beror på att den hamnat i bakre raden och blivit bortglömd. Nu har jag hittat den i alla fall så det är dags att se till att läsa den också. Jag tror den här boken är perfekt sängläsning för mig så nästa gång det är dags att byta bok ska jag nog se till att ta den här.


2 kommentarer:

  1. Du hittar så underliga böcker på loppis, som jag aldrig har hört talas om :)

    SvaraRadera
  2. Den verkar både spännande och intressant. Jag skulle gott kunna tänka mig att läsa den.

    SvaraRadera