söndag 25 augusti 2019

En smakebit på søndag - Nytt land

Den här helgen har jag verkligen fullt upp! På lördagen tog vi fram loppislådorna, gick igenom dem och fyllde på i dem. Och så packade maken allt i bilen så att allt är färdigt på söndags-morgonen att bara att åka iväg. På söndag morgon stiger vi alltså upp tidigt, fixar fika och lite ätbart och åker iväg så vi hinner få en bra plats på bakluckeloppisen. Sen är det bara att hoppas att det kommer mycket folk som är sugna på just sånt som vi ska sälja. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------

Min smakbit kommer från sidan 52 i Nytt land av Mathias Alm

"Mer än en gång hade han rott ut för att vittja sina nät och kräftmjärdar, bara för att upptäcka att de var borta. Stulna. Och nog visste han vilka de var, tjuvarna, men inte kunde han bara ge sig dit och anklaga dem för stöld. Vilka bevis hade han för det?
Nu hade han i godan ro stått utanför farstutrappan och kissat, när han märkt på hunden att något var på tok. Så hade han fått syn på båten ute vid ett av skären och tänkt att nu så skulle han ta en av de där tjuvarna på bar gärning, tagit bössan och gått med raska steg ner till bryggan. 
Det var ju aldrig meningen att skjuta av masten, han ville ju bara skrämmas litet. På det avståndet skulle han inte träffa en båtmast hur många gånger han än försökte, så det var en ren lyckträff. Eller olycksträff snarare."


OBS! Du har väl sett att jag lottar ut en bok i ett annat inlägg? Regler och anmälan finns HÄR


12 kommentarer:

 1. hoppas ni får en bra loppisdag, tack för spännande smakbit.

  SvaraRadera
 2. Nu är det tredje veckan i rad som den här boken är med på en smakebit, tror jag :) Känns som att man börjar få kläm på den.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Låter som en dramatisk historia.
  Lycka till med loppisen!

  SvaraRadera
 4. Jag läste den här nyss. Fängslade mig inte helt tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Den läste jag förra veckan. Jag tyckte den var riktigt bra.

  SvaraRadera
 6. Ja, nu har den varit med några gånger och jag blir mer och mer nyfiken :)

  SvaraRadera
 7. Jeg skulle ønske vi hadde bakluckeloppis her jeg bor. Vi har to små gjenbruksbutikker, men de har ikke så stor gjennomgang av varer. Jeg synes de har det samme hver gang jeg er der. Jeg ville gjerne vært et sted jeg følte hadde ting jeg hadde lyst til å kjøpe. Eller hvor jeg kunne selge ting. Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Den boken är jag lite nyfiken på. Tack för smakbit.

  SvaraRadera
 9. Har stor lust till denna bok, pratat med biblan o bett dem köpa in den. Om inte, får jag låna på fjärrlån! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 10. Den här har synts lite här och var, en blir såklart lite nyfiken ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. den boken lockar. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Hoppas det gick bra på backluckeloppisen! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera