måndag 5 augusti 2019

Recension: Det man inte anar av Stefan Åberg

Titel: Det man inte anar
Författare: Stefan Åberg
Format: Häftad
Antal sidor: 245
Förlag: Andra rum förlag
Recensionsexemplar

"Erika älskar Victor och bandet till dottern Camilla har kanske blivit ännu starkare eftersom hon nästan gett upp hoppet om att någonsin få ett barn. Hon uppmuntrar Victors samvaro med travgänget, men om han inte tar tag i sitt okontrollerade spelande vet hon inte hur det ska gå.
Arbetet på SOS-Alarm är krävande och oron över moderns tilltagande demens ett ständigt bekymmer.
Hur kommer Pawel, den mobbade elvaåringen som utan egen vilja hamnar i gänget som snattar och bränner bilar, att påverka Erikas liv?
Samtidigt sprider överfallet som inträffade tre år tidigare sin skugga över hennes tillvaro. Men är det verkligen samma man som ligger bakom när det värsta inträffar? Eller är det arbetet på SOS-Alarm, där hot hela tiden förekommer, som nu gör intrång i hennes privata sfär?"

--------------------------

Det man inte anar är en fristående uppföljare till Vid fyrtio börjar livet och Kärleken kommer och kärleken går. Länk till recensionerna av de tidigare böckerna finns längre ner på sidan. Nu fick jag nästa del och det var trevligt, jag ville ju såklart läsa den.

Precis som de andra böckerna är den här i första hand en bok om relationer men den tar också upp en del aktuella ämnen t ex spelberoende, mobbing, våld, kriminalitet och en del annat. Jag kan förstå att man som författare lockas att ta med aktuella företeelser men för mig blev det nästan lite för mycket av den varan i den här boken, många allvarliga händelser och företeelser passerar ytligt i berättelsen utan att man går in lite djupare. Kanske är det just mängden som orsakar att det inte går att gå in närmare på problematiken bakom varje händelse och det är lite synd.
Karaktärerna är väldigt trovärdiga och sympatiska, man kan faktiskt inte tycka illa om ens Victor, trots att han konstant väljer och prioriterar fel.

Det man inte anar är en relationsroman om en vanlig familj och problemen som de kan råka ut för. En av de saker jag tycker mest om att berättelsen inte handlar om unga, vackra och ibland t o m rika  människor utan här är det de vuxna, vanliga personerna som har huvudrollen. På det sättet finns också alltid en del igenkänning för oss som inte längre är 20-30.

Tack Stefan Åberg för rec.exet!

 Mina recensioner av andra böcker av den här författaren.

Vid fyrtio börjar livet
Kärleken kommer, kärleken går

Det man inte anar finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad
Bokus Häftad
CDON HäftadInga kommentarer:

Skicka en kommentar