torsdag 15 augusti 2019

Hett i hyllan #209


Dags att leta fram och visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------------

En reabok igen

Den röda drottningen av Philippa Gregory
Baksidestext:
"Margaret Beaufort är övertygad om att hon och ätten Lancaster, med en röd ros i vapenskölden, är satta att härska över England. Men Margarets ambitioner ignoreras, till och med av hennes egen mor. Sviken av alla och bortskickad till Wales för ett kärlekslöst äktenskap smider Margaret planer. Hennes son ska i alla fall inte glömmas bort. Hon bestämmer sig för att han en dag ska bli Englands kung, oavsett vad det kommer att kosta henne, England eller den lille pojken."

Den här köpte jag 2014 på ÖoB. Det var pocketrea lite överallt då och jag hade från början tänkt köpa en hög hos nätbokhandlarna men väntade ett tag med beställningen och tur var väl det. Det visade sig nämligen att ÖoB hade nästan samma utbud till ungefär halva priset mot det som nätbokhandlarna tog. Självklart kom jag hem med en jättehög med pocket och de flesta av dem blev tyvärr hyllvärmare. Jag hade läst några böcker av Philippa Gregory tidigare och gillat dem så jag antar att det nog var därför jag köpte den här också. Jag vill fortfarande läsa den här boken så jag får väl lägga den så i bokhyllan att jag ser den nästa gång jag letar efter sängläsning.

3 kommentarer:

  1. Som vanligt, skulle jag nästan vilja säga, så är din bok okänd för mig :)

    SvaraRadera
  2. Det verkar spännande med en historisk roman som utspelas på ... 1500-talet?

    SvaraRadera
  3. Har aldrig läst Gregory, är hon produktiv?

    SvaraRadera