torsdag 22 augusti 2019

Hett i hyllan #210

På torsdagarna visar vi upp våra hyllvärmare i Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------

Jag gick igenom mina hyllor för olästa böcker och hittade en bok som jag vunnit i ett lotteri

En dröm från att dö av Emelie Kalén Loxi (titeln är länkad till Adlibris där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Du är inte riktigt klok", muttrade Ellen och gned handflatorna mot varandra.
"Och det menar du att du är?" Blicken smalnade "Varför går du i så fall hit?"
"Varför går du själv hit?"
"Jag har för mycket skit i mitt liv." Han fuktade sina breda läppar. "Jag tror jag kommer att dö ung."
Han bor i Stockholms innerstad, studerar konst och jobbar som fotomodell. Hon lever i en sluten värld där tiden står still. Han gör vad som helst för att slippa må dåligt för en kväll. Hon har drabbats av hundra graders silverfeber. Hans mamma är alkoholist. Hennes mamma vill laga allt som är trasigt, inklusive sin dotter.
Hans största rädsla är, att aldrig uppleva något som känns äkta.
Hennes skräck är att aldrig bli kär.
En dröm från att dö handlar om vintern då två ungdomars liv tar en oväntad riktning. Om en vuxenvärld som förtvivlat försöker hjälpa, ändå blir det fel. Om längtan efter både sig själv och den riktigt stora kärleken."

Den här boken vann jag i en utlottning 2016 hos en bokbloggare. Jag hade sett den hos flera bloggare och var smått sugen på att läsa den då. Men när jag väl vunnit och fått hem den så hamnade den i bokhyllan och där har den stått sen dess. Jag gissar på att orsaken är det gamla vanliga, dvs tidsbrist, och nu är jag inte längre så jättesugen på att läsa den.

4 kommentarer:

  1. Det är inte lätt. Man hinner ju inte ens läsa alla böcker som man är jättesugen på. Min bokvagn börjar svämma över så smått. Jag har bestämt att nya böcker måste stå på ett särskilt ställe och inte försvinna in i de vanliga hyllorna. Där står ändå mängder med böcker som jag inte har läst eftersom min man och jag slog ihop våra boksamlingar.

    SvaraRadera
  2. Den har nog jag missat helt.

    SvaraRadera
  3. Den kände jag inte till. Svårt från beskrivningen att avgöra om den skulle vara intressant eller inte.

    SvaraRadera