söndag 31 december 2023

En smakebit på söndagen - Allt jag önskar till jul

 


Årets sista dag! Huga va tiden går fort! Idag har jag ordnat så att jag får sitta uppe till efter 12-slaget och det har nog inte hänt de senaste 5 åren. Maken och jag ska äta en god middag (Herrgårdsstek och potatisgratäng) och så skålar vi in det nya året med ett glas champagne. Det här blir samtidigt vår 41:a förlovningsdag (inte klokt att det gått så många år sedan)

Men först idag är det dags för Astridtereses En smakebit på söndagen som går ut på att vi bjuder på en smakbit (utan spoilers) från boken vi läser.  Jag har somnat som en klubbad oxe varje kväll den här veckan och knappt hunnit läsa något så min smakbit kommer fortfarande från samma bok, nämligen från sidan 175 i Allt jag önskar mig till jul  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken) av Joanna Bolouri

"Eftersom jag känner Gretas inställning till organiserad religionsutövning blev jag inte ett dugg förvånad över att hon valde att inte ha en kyrklig vigsel - men det här visar sig vara en mycket mer påkostad och tjusig, men samtidigt smakfull, borgerlig ceremoni än jag hade föreställt mig. Kanske för att det senaste bröllopet jag var på var Harriet och Noels rådhus- och pubspektakel där alla skramlat pengar till drinkarna i en burk och vi avslutat det hela med fish´n´chips mitt i Camden klockan tre på morgonen.  Men jag är tacksam över att det inte är i en kyrka. Jag har inte varit inuti en sedan mammas begravning och jag har ingen större längtan att besöka någon på länge."







8 kommentarer:

  1. Den har jag läst, riktigt mysig.

    SvaraRadera
  2. Jag har läst två julböcker i år och det får räcka med det 🙂

    SvaraRadera
  3. Jag läste den här för några år sedan men tyckte bättre om hennes första!

    SvaraRadera
  4. okänd bok för mig. tack för smakebiten och Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  5. Den är en av två som jag läst av henne! Grattis på 41årsjubileumet!

    SvaraRadera
  6. Grattis till ett långt och lyckligt förhållande. Tack för smakbit och Gott Nytt Läsår

    SvaraRadera
  7. Grattis på den 41:a förlovningsdagen!
    Hoppas ni fick ett fint nyår! Tack för smakbiten! Har läst boken.

    SvaraRadera