lördag 23 december 2023

Recension: Ekens fall av Rolf Råden

Titel: Ekens fall
Serie: Ekenserien, del 1
Författare: Rolf Råden
Format: Pocket
Antal sidor: 309
Recensionsexemplar* (*Se "Om")

"Stockholm A.D. 2159

Nattvakten Rafael räddar ett övergivet spädbarn undan en flock vildhundar i ett Stockholm som raserats av kraftigt stigande havsnivåer.

I ett försök att adoptera den lilla flickan dras Rafael in i den brutala maktkamp som rasar i Stockholm och han måste kämpa föt att hålla sig själv och barnet vid liv. Detta i en stad där fattigdom och nöd får grannar att vända sig mot varandra. 

För vem kan Rafael verkligen lita på? "

---------------------------------

Jag har tidigare recenserat några böcker av den här författaren och blivit imponerad av hur hans skrivande utvecklats under tiden. Så när jag fick erbjudandet om den här boken tackade jag ja, men med reservation (pga sjukdom) om att jag inte visste när jag skulle bli klar. Han valde ändå att skicka boken till mig och jag tackar så innerligt för förtroendet!

Ekens fall är en klimatdystopisk roman om aktuella ämnen. Och i och med den här romanen visar Rolf Råden att han behärskar även den här genren. Nu är nog inte jag den bästa att recensera den här boken eftersom dystopier verkligen inte är min grej. Ändå hade jag stor behållning av den här boken.

Det är alltid trevligt när handlingen utspelar sig nånstans där man kan känna igen sig och eftersom Ekens fall utspelar sig i en mörk framtid av Stockholm så är jag ganska så bekväm med miljön och känner mig hemma där.

Nej, det är inte riktigt en genre som jag är bekväm med men ändå  rycks jag med i den här berättelsen. Ekens fall är välskriven och engagerande, personbeskrivningarna  och miljön är, som sagt, gjord för att jag ska kunna leva mig in i boken. 

Tack Rolf Rådén för rec.exet!

Författaren hemsida finns HÄR

Även med den här boken skänker författaren 5,-/bok till Suicide Zero


Andra böcker jag recenserat av den här författaren

Mot vägs ände

Albanens arv


Ekens fall finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket /E-bok

Bokus Pocket/E-bok



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar