torsdag 28 december 2023

Recension: Trollbunden

Titel: Trollbunden
Serie: Sagan om isfolket, del 1
Författare: Margit Sandemo
Format: Inbunden
Antal sidor: 255
Förlag: Boknöje AB

"Silje Arngrimsdotter är bara sjutton år när pesten tog alla hennes släktingar 1581. Utsvulten och frusen och med två små barn att ta hand om sökte hon sig till likbålen utanför Trondheim för att söka värme. Märkligt nog var det bara en i Isfolkets ätt som hjälpte henne i nödens stund - en man som Silje fann närmast djurisk och skrämmande, men underligt tilldragande på samma gång..."

---------------------------------------

Det här är en serie som jag hört talas om länge och de flesta har berättat nästan lyriskt om den, men än så länge hade jag int6e kommit mig för att skaffa någon av böckerna för att läsa. Men så fick en ur personalen reda på det och den Sagan om isfolket-fan som hon är och har hela serien hemma så tog hon med sig den här första delen och lånad ut den till mig. Såå nu har jag äntligen läst min första Sagan om isfolket-bok!

Jag måste ju säga att jag förstår varför folk har fastnat för den här serien och hur den för många blivit en inkörsport till läsandet. Den är lätt- och snabbläst med korta meningar som tar en snabbt vidare i handlingen. Intrigen är intressantoch manar till sträckläsning.Ja, jagf kan nog tänka mig att fortsätta läsa den här srien om inte annat så för att se hur berättelsen utvecklar sig.

Tack Marina för att du fick mig att läsa den här boken och äntligen börja läsa om Isfolket!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar